Jump to content

Hallo allemaal!


Tuparia
 Share

Recommended Posts

Mijn naam is Dennis en ik ben nieuw hier.

 

De reden dat ik mij heb lid gemaakt van jullie toffe forum is dat een voorliefde heb voor Yamaha motoren. op dit moment heb ik zelf een XS400 uit ‘82, mooi beestje rijd nog ontzettend goed en ben er heel blij mee. Echter ben ik wel eens bij Pieter H geweest om een oude xs400 (schuurvondst) van hem te kopen en hij heeft mij toen zijn garage/werkplaats met TRX en TDM’s laten zien. Stiekem was ik direct verkocht!

 

Nu ben ik op zoek naar een TDM uit de eerste series (vind ik supermooi!) en heb mij aangesloten bij jullie om alvast veel info te verzamelen alvorens er een aan te schaffen. Ik kan een beetje sleutelen, heb een werkplaats en vind het leuk om met motoren bezig te zijn onder het genot van een biertje met een paar vrienden in mijn “Mancave” 

 

Nu weten jullie een beetje wie ik ben en ik kijk uit naar alle info die jullie hier met elkaar delen.

 

We spreken elkaar!

 

Gegroet, Dennis

Link to comment
Share on other sites

Welkom Dennis,

 

Altijd leuk als je met name geïnteresseerd bent in een 3VD, da's de typeaanduiding voor de eerste serie met die ronde koplampen.

Ze worden wat zeldzamer maar er zijn toch wel wat aanhangers hier voor juist dit model. Het zijn oude beestjes aan het worden dus die sleutelervaring kan waarschijnlijk wel goed van pas komen nadat je iets leuks hebt gevonden.

Voor tips & tricks kun je hier natuurlijk prima terecht.  

Eerste tips die ik je mee kan geven in je zoektocht: Zoek een 3VD van de laatste productie jaren, met een zilvergrijs frame en blok. Die hebben een verbetering in het frame en sterkere 3e versnelling. Voor de rest zal de staat van de motor per aanbieding verschillen dus succes met de zoektocht!

 

Link to comment
Share on other sites

Dank voor het meedenken heren! Fijn! 
 

ik heb er ondertussen een aantal gespot op marktplaats, ja ja ik weet het niet de beste plek om een motor te zoeken maar bij veel motor dealers/handelaren kom je de 3vd’s niet meer tegen. 
 

mochten jullie ergens nog iets tegenkomen laat het mij dan weten! Wordt zeker gewaardeerd 👍🙏

Link to comment
Share on other sites

Yamaha TDM 850 (bj 1994)

€ 1.250,00

https://link.marktplaats.nl/m1794215380?utm_source=android_social&utm_content=vip&utm_medium=android_social&utm_campaign=socialbuttons

 

Is idd marktplaats..... 

Maar het is dus een dermate oude motor dat je nou eenmaal een risico loopt en het nergens een premium occasion zal zijn. Of HPS moet wat hebben staan. Die is specialist. Waarom deze? Dit is een 2e generatie 3VD die ik zoals ik eerder schreef hoger heb zitten dan de eerste. De mensen die ik ken met deze variant waren allemaal tevreden. Dus op een of andere manier vertrouw ik deze iets meer. Hij moet bij deze km stand wel de kleppen gesteld hebben.

 

Edited by appie26
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information