Jump to content
Henk Helder

TankTasTocht 12 én 13 oktober vanuit en naar de redactie van MOTOR.nl te Hilversum

Recommended Posts

Tank-Tas-Tocht (TTT zo heette dat vroeger) vanuit Motor.nl   Vanaf .....en weer terug naar de redactie te Hilversum

 

De tocht wordt op za 12 én zo 13 oktober gereden en begint bij het hoofdkantoor van MotorNL in Hilversum. Daar eindigt de TTT ook weer. Op beide dagen staat tussen 12:00 en 15:00 uur de koffie/thee klaar. Inschrijving is niet nodig en deelname is gratis!  Je kunt dus tot het laatste moment (en het laatste weerbericht) besluiten al dan niet te gaan. Ik ken het gebied goed en zie dat er een aantrekkelijke route wordt geboden. 

 

Specs:

  • Data: 12 & 13 oktober.
  • Lengte: zo’n 120 km.
  • Duur: 3 uur en 7 min. (afhankelijk van rechterpols).  
  • Start/aankomst: MotorNL, Korte Noorderweg 29, Hilversum.

 

Zie het artikel op: https://www.motor.nl/motorroutes/tanktastocht-6-vanuit-het-centrum/

De aangeboden track en route blijken echter te verschillen van elkaar op vijf punten. Om die reden maakte ik een gelijklopende route op de track van Motor.nl, in dit geval met 102 routepunten. De meeste navigatie apparaten kunnen immers niet direct een track inladen, maar wel een route. Van die route wordt dan door het apparaat weer een track gemaakt. In die transitie loopt bij een te gering aantal routepunten nog wel eens wat mis en dat zorgt voor verschillen - en hilariteit, ergernis, paniek en/of ruzie - onderweg. Ook het onderliggende kaartmateriaal (TomTom- Garmin/Here/ OpenStreetmap en/of Google) en de instellingen op de navigatie (snelste, kortste, vermijd snelwegen/ponten/onverhard enz) zijn debet aan optredende verschillen.

 

Uiteraard is dit bijgewerkte gpx routebestand op voorhand al gelijkgetrokken voor het Tomtom en Garmin/Here kaartmateriaal. Die laatste twee onderliggende kaarten worden het meest toegepast in de navigatiesystemen. Het  gpx routebestand kan wel direct worden ingeladen in de navigatie en is te downloaden met een mra account. Dit routebestand-  op basis van de track - staat dan ook op 'openbaar'.  Zie hiervoor: 

https://www.myrouteapp.com/nl/social/route/2400935?mode=share

 

(Nog) geen (gratis) mra account? Geen nood!

Stuur dan een mailtje naar [email protected] voor het gpx.routebestand

 

ttt.thumb.png.33266fa4d4ee7a52dd939d8caad6293e.png


Let in het bijzonder bij het binnen- en uitrijden van Hilversum op flitscamera's. Er staan er ongeveer net zoveel als in de rest van Nederland.

Berucht zijn de palen in beide richtingen op de 201 bij afslag Loenen aan de Vecht,  bij Vreeland en bij het binnenrijden van Hilversum vanaf de A 27.
Ook op de route: zie routepunt 97 in rood.

 

 

Edited by Henk Helder

Share this post


Link to post
Share on other sites

Op de kalender van oktober staan - behalve de ALV te Almere en helemaal aan het eind van de maand de Brabant rit - nog niet heel veel  TDM kilometers. Met oktober is het vaak nog goed rijden, mits niet te koud en te nat. Ja, ja ik weet het, er zijn altijd Appie Happies, Dirk de Douwdouwers en Sjakie Strijkijzers die je geen groter plezier kunt doen dan ze urenlang rijden onder verijzelde omstandigheden in het vooruitzicht te stellen. Die met een pekelbaard en klompen de strijd met de elementen en het wegdek aangaan. 

 

464252922_sjakiestrijkijzer.jpg.2fdbbdd60f6975301be7d86601779621.jpg .                        1796631541_appiehappie.jpg.ccd2eb54963234854000fbbb8de7db0b.jpg     dirk.jpg.9d6c1f2734dc561335579fd70479fd29.jpg

 

 

(Voor de jonkies onder ons; Dik Bruynesteyns creaties stonden als strip in het Parool - in de tijd ver voor de smartphones - voor jongens van stavast...)

 

Die tijd ligt gelukkig achter me met veel woon- werkverkeer, indertijd weer of geen weer. Van hvv (handvatverwarming) had nog nooit iemand gehoord en misschien bestond dat niet eens. Met een stel moffen, vast gemonteerd aan de handvatten kon er toch aardig worden doorgereden. Quickshifters bestonden nog niet, maar opschakelen zonder met de verijsde hand te hoeven koppelen lukte onder die omstandigheden best wel. Het was even het goede toerental aanvoelen en op het dode moment snel opschakelen. Quick shiften dus...  Terug naar de tijd van nu: vorige week heb ik net een nieuw lensje gekregen bij een staaar-operatie en kan pas over drie weken een bril laten aanmeten. Tot die tijd beter even niet met donker en of regen rijden. Heel fijn om kuilen en verkeersdrempels weer van elkaar te kunnen onderscheiden en de achterkant van een vrachtwagen van een reclamebord op een paal. 

 

Zijn er rijders die het leuk vinden om bovenstaande route op een van beide dagen te rijden? Misschien leuk om ff een kop koffie weg te werken in TDM verband op de redactie van Motor.nl en dan de route met een groepje te rijden? Een week van tevoren is het weerbericht meestal wel bekend. Dit is misschien een mooie gelegenheid  om aan het einde van het seizoen ff lekker wat uurtjes door midden Nederland te tuffen als " Wilde Rit", zoals dat in verenigingsjargon genoemd wordt?   

Edited by Henk Helder

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leuk idee Henk, ik ga het ( weer ) in de gaten houden. 13 oktober zou mij het beste uitkomen.

Grt,

Chris

Share this post


Link to post
Share on other sites
26 minuten geleden zei Prop-er:

13 oktober = ALV...

 

N-2042-MEMBERS-ONLY.png.1bfd3dfe364a36d21f80dabbbd7e4c6b.png

 

Dat is ook de reden dat de tocht door betrokken leden, die natuurlijk acte de présence willen geven op de ALV, ook op zaterdag gereden kan worden. 

De leden hebben dan een leuke rit én ongetwijfeld een enerverende ALV te Almere. Op die manier wordt dat een prachtig motorweekend.

 

 

Edited by Henk Helder

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information