Jump to content
Sign in to follow this  
Guest

Kenteken vervangen

Recommended Posts

Waarschijnlijk wist iedereen het al maar ik kwam er twee weken geleden pas achter..... :eureka: :o Je kunt die oude kenteken papierenzooi (voor de eigenaren van de wat oudere fietsen) gewoon omruilen voor een kenteken op creditcardformaat. Kost 9,90 Euro maar dan ben ik wel mooi van die bult in mijn portemonnee af. (verder zit er toch weinig in... :mrgreen: )

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik ben ook niet zo thuis in die wereld......maar kan je gewoon naar de gemeente lopen en vragen dat ze deze omwisselen.....of hoe gaat zo iets. Ik wil namelijk ook wel zo'n kleintje.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Daar hoef je niet voor naar de gemeente, gewoon even googelen, waarschijnlijk bij de dichtsbijzijnde sigarenzaak of kantoorboekhandel.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[b]Dit is de info van de RDW website[/b] https://www.rdw.nl/Particulier/Paginas/ ... selen.aspx U kunt uw papieren kentekenbewijs online omwisselen voor een kentekenbewijs op creditcardformaat (ook wel kentekencard genoemd). Dit is echter niet verplicht. Uw papieren kentekenbewijs is een geldig Nederlands kentekenbewijs. Zo wisselt u een papieren kentekenbewijs om voor een kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard): .Klik op de knop 'Papieren kentekenbewijs omwisselen' om naar deze dienst te gaan. U vult de gevraagde gegevens in. U betaalt de kosten via iDEAL. U ontvangt van de RDW een e-mail met de aanvraaggegevens. In de mail staat een link, waarmee u de status van uw aanvraag kunt inzien. Binnen 14 dagen de kentekencard in de bus De RDW stuurt binnen 10 werkdagen een kentekencard met hetzelfde kenteken naar het adres dat bij het kenteken geregistreerd staat. U krijgt de bijbehorende tenaamstellingscode een werkdag later dan de kentekencard . De tenaamstellingscode is een code die u nodig heeft bij bijvoorbeeld verkoop van het voertuig. De code bestaat uit 9 cijfers. Het is belangrijk om de tenaamstellingscode goed en apart van het kentekenbewijs te bewaren. U kunt deze dienst niet gebruiken als er al eerder een kentekencard voor het voertuig is afgegeven Binnenkort op vakantie? Gaat u binnenkort met uw auto op vakantie naar het buitenland? Houd er dan rekening mee dat u het kentekenbewijs op tijd omwisselt, of regel de omwisseling na uw vakantie. U loopt anders de kans dat u met een ongeldig kentekenbewijs op uw vakantieadres zit. De tenaamstellingscode hoeft u niet mee te nemen naar het buitenland. Berg deze goed op. Belangrijk In de periode tussen aanmaken en ontvangen van de kentekencard hoeft u uw kentekenbewijs niet te tonen (maximaal 14 dagen). Het is in die periode niet mogelijk om het voertuig over te laten schrijven of uit te voeren. Dat kunt u pas regelen zodra u de kentekencard en de tenaamstellingscode heeft ontvangen. Schorsen kan alleen online via de website. Kosten Papieren kentekenbewijs omwisselen € 9,91

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote="Flamingo"]Ik wil namelijk ook wel zo'n kleintje.[/quote] Nog nooit meegemaakt dat iemand wil betalen om een kleintje te hebben lol.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote="Flamingo"]Ik ben ook niet zo thuis in die wereld......maar kan je gewoon naar de gemeente lopen en vragen dat ze deze omwisselen.....of hoe gaat zo iets. Ik wil namelijk ook wel zo'n kleintje.[/quote] Zoals Harald al aangeeft: Je hoeft nergens fysiek heen. Gewoon op de website van de RDW kijken. Je krijgt alles thuisgestuurd.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote="Ruud"]Nu de groene kaart nog 8-)[/quote] Die zijn er al. Multi-Post stuurt de klanten van Independer, die een autoverzekering afsluiten, een groene kaart (op creditcardformaat)

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote="harrrumpie"]Ik had geen zin om naar de gemeent te gaan. Heb dus gewoon een nieuwe motor gekocht 8-)[/quote] :thumbsup: Dat was DE oplossing, minder km's en minder kenteken *O*

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik was er snel bij en gratis nieuwe kaartjes ontvangen, maar heb nu voor 1 motor 2 plastic kentekenbewijzen, voor de *R80RT* en voor de R80RT de ** weegt 214 KG en de ander 294 KG Verklaring: mag de zijspan ontkoppelen. Met groet uit Amstedam

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote="fredadam"]Ik was er snel bij en gratis nieuwe kaartjes ontvangen, maar heb nu voor 1 motor 2 plastic kentekenbewijzen, voor de *R80RT* en voor de R80RT de ** weegt 214 KG en de ander 294 KG Verklaring: [color=#BF0000]mag de zijspan ontkoppelen[/color]. Met groet uit Amsterdam[/quote] ff- Als je dan maar wel je voeten op de grond zet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information