Jump to content

Reistijd


Guest
 Share

Recommended Posts

Het valt me op dat als ik in Basecamp een route uitzet en hem vervolgens overzet naar mun Zumo 400 dat de voorspelde reistijd behoorlijk verschilt. Gisteren wat uitgezet die zo'n 1,5 uur zou gaan duren volgens Basecamp. Op de Zumo geeft hij maar krap een uur aan. De profielen staan hetzelfde en ze hebben allebei dezelfde kaart. Ook de route is gelijk. Dus ik rij echt de route die in Basecamp is uitgezet. Ik zal niet over een minuutje verschil struikelen maar een half uur verschil is nogal wat. Ra ra hoe kan dat? ??
Link to comment
Share on other sites

[quote="Bierco"]Je vergeet waarschijnlijk de koffiepauze :K[/quote] Dat zou slim zijn alstie dat mee zou nemen.... Met een koppeling naar weeronline dattie weet of het terrasweer is of binnenzitten. Op een terrasje blijf ik meestal langer zitten. Maar ter indicatie, heb de HPS voorjaarsrit 2015 even in Basecamp gezet. In Basecamp totaal 193 km, reistijd 3 uur 46 minuten. In de navi ook 193 km, reistijd 2 uur en 40 minuten!
Link to comment
Share on other sites

Garmin houdt rekening met historische gegevens en rijgedrag. Hoe langer je hem hebt hoe nauwkeuriger hij wordt. En rij je altijd te hard dan gaat hij daar al rekening mee houden :thumbsup: Het eerste half jaar reed ik ook de routes veel sneller dan voorspeld maar die marge wordt steeds kleiner. Zelfde geld voor routes. Rij jij een alternatieve route sneller dan zijn voorgestelde snelste route gaat de Garmin hem de volgende keer vanzelf aanbieden als snelste route.
Link to comment
Share on other sites

[quote="Spekbraander TDM"]Garmin houdt rekening met historische gegevens en rijgedrag. Hoe langer je hem hebt hoe nauwkeuriger hij wordt. En rij je altijd te hard dan gaat hij daar al rekening mee houden :thumbsup: Het eerste half jaar reed ik ook de routes veel sneller dan voorspeld maar die marge wordt steeds kleiner. Zelfde geld voor routes. Rij jij een alternatieve route sneller dan zijn voorgestelde snelste route gaat de Garmin hem de volgende keer vanzelf aanbieden als snelste route.[/quote] lol. neem maar wat gas terug Appie
Link to comment
Share on other sites

Vandaag test ritje. Route volgens Basecamp 1,5 uur. In werkelijkheid 1 uur, wat de Zumo ook aangaf als reistijd. Rij schijnbaar harder dan Basecamp snapt. maar we gaan NIET van het gas af! :] Ik zal eens in de gaten houden of er een beetje gelijke afwijking in zit per uitgezette route. Dan weet ik hoeveel procent ik eraf moet halen bij de Zumo. Maar kan iemand anders zo vertellen wat de HPS voorjaarsrit als reistijd opgeeft bij hem of haar in Basecamp en navi? Puur als vergelijking.
Link to comment
Share on other sites

Basecamp werkt ook met basis instellingen. Is niet gelijk aan Zumo. Worden ook niet gesynchroniseerd bij koppelen. gemiddelde reistijden van je basecamp zijn makkelijk te checken. Klik op auto in menubalk, indien hier een fiets staat is tijdverschil al opgelost O-) [url=http://s36.photobucket.com/user/larsluten/media/foto%201_zpsoslo4owv.jpg.html][img]http://i36.photobucket.com/albums/e44/larsluten/foto%201_zpsoslo4owv.jpg[/img][/url] Kies onderste selectie, wijzig activiteiten profielen Komt dit pop up menu. [url=http://s36.photobucket.com/user/larsluten/media/foto%202_zpsykz1qupf.jpg.html][img]http://i36.photobucket.com/albums/e44/larsluten/foto%202_zpsykz1qupf.jpg[/img][/url] Standaard staat het scherm op tabblad algemeen, kies routebepaling en scroll naar beneden [url=http://s36.photobucket.com/user/larsluten/media/foto%203_zpshogbsfsp.jpg.html][img]http://i36.photobucket.com/albums/e44/larsluten/foto%203_zpshogbsfsp.jpg[/img][/url] klik rechtsonderaan op aanpassen bij item snelheid komt deze popup [url=http://s36.photobucket.com/user/larsluten/media/foto%204_zpsqjgfzpgi.jpg.html][img]http://i36.photobucket.com/albums/e44/larsluten/foto%204_zpsqjgfzpgi.jpg[/img][/url] verder kun je alle andere instellingen ook even checken natuurlijk :like Oh ja, en je andere vraag [url=http://s36.photobucket.com/user/larsluten/media/foto%205_zpsueva2lhf.jpg.html][img]http://i36.photobucket.com/albums/e44/larsluten/foto%205_zpsueva2lhf.jpg[/img][/url] 4 uur en 8 minuten :thumbsup:
Link to comment
Share on other sites

[quote="jbpddlr"]Vergelijkbare draad over dit onderwerp, met experts: [url]http://forum.gps.nl/viewtopic.php?f=109&t=42030[/url][/quote] Grappig in dat draadje hebben ze het over een afwijking van ca 30%. Klopt dus bij mijn voorbeeldje van de HPS rit.
Link to comment
Share on other sites

[quote="Spekbraander TDM"]Basecamp werkt ook met basis instellingen. Is niet gelijk aan Zumo. Worden ook niet gesynchroniseerd bij koppelen. gemiddelde reistijden van je basecamp zijn makkelijk te checken. Klik op auto in menubalk, indien hier een fiets staat is tijdverschil al opgelost O-) [url=http://s36.photobucket.com/user/larsluten/media/foto%201_zpsoslo4owv.jpg.html][img]http://i36.photobucket.com/albums/e44/larsluten/foto%201_zpsoslo4owv.jpg[/img][/url] Kies onderste selectie, wijzig activiteiten profielen Komt dit pop up menu. [url=http://s36.photobucket.com/user/larsluten/media/foto%202_zpsykz1qupf.jpg.html][img]http://i36.photobucket.com/albums/e44/larsluten/foto%202_zpsykz1qupf.jpg[/img][/url] Standaard staat het scherm op tabblad algemeen, kies routebepaling en scroll naar beneden [url=http://s36.photobucket.com/user/larsluten/media/foto%203_zpshogbsfsp.jpg.html][img]http://i36.photobucket.com/albums/e44/larsluten/foto%203_zpshogbsfsp.jpg[/img][/url] klik rechtsonderaan op aanpassen bij item snelheid komt deze popup [url=http://s36.photobucket.com/user/larsluten/media/foto%204_zpsqjgfzpgi.jpg.html][img]http://i36.photobucket.com/albums/e44/larsluten/foto%204_zpsqjgfzpgi.jpg[/img][/url] verder kun je alle andere instellingen ook even checken natuurlijk :like Oh ja, en je andere vraag [url=http://s36.photobucket.com/user/larsluten/media/foto%205_zpsueva2lhf.jpg.html][img]http://i36.photobucket.com/albums/e44/larsluten/foto%205_zpsueva2lhf.jpg[/img][/url] 4 uur en 8 minuten :thumbsup:[/quote] Thanx voor de uitgebreide uitleg. Ik zal eens met Basecamp gaan spelen om te proberen het verschil kleiner te krijgen.
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information