Jump to content

Riksgewijs

Members
 • Posts

  74
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Riksgewijs

 1. Van harte welkom. Mooie motoren. Enne... nogal volgeladen. Niet bang dat dit mis gaat zo?
 2. Ik wil het niet weten... Nu ben ik ineens helemaal getraumatiseerd. 😮 Maar goed. Ben nog aan het zoeken, van het weekeinde verder.
 3. 🤣 Vroeger gebruikte wij wel eens vaseline voor de afdichting van bougie doppen en kabels. Is dit nog steeds een goed idee? Of juist niet. Iets met voortschrijdend inzicht.
 4. Dat snap ik, maar hoe houd dit het vocht weg? Haarlak is water oplosbaar toch?
 5. Dat is een nog een hele mooie. En welkom. Heel verstandig om de remmen nu gelijk aan te pakken. Waren de tandwielen en ketting enz. zo versleten dat ze vervangen moesten worden?
 6. Welkom. En yup, plaatjes zeggen meer dan 1000 woorden. Dus laat maar komen.
 7. Bij mij is hij ook gaan sputteren. Dan wel op 4000 toeren ongeveer. Daarvoor ok. Daarboven ook ok. Vraagje over het gebruik van haarlak? Wat doet dit dan?
 8. Zal eens gaan kijken. Dank je wel.
 9. Nee nog niet. Maar ben wel net lid. Vandaar mijn opmerking.
 10. Nog even een vraagje. Ik heb een TDM met Benzine meter. Echter door een gaatje in de tank is er een andere tank op gezet. Betreft een klein gaatje dat is doorgeroest vanwege het vocht wat onder een sticker is gaan zitten. (Is mij verteld). Nu heb ik een tank waar geen benzine meter op aangesloten kan worden. En heb dus ook geen benzine kraan. Dus geen reserve. Andere tank aanschaffen vind ik op zich geen probleem. Heb mij suf gezocht op marktplaats naar een rode tank met aansluiting voor de benzine meter. Iemand een idee?
 11. Ik heb even gewacht, echter helaas toch verhinderd. Ik heb het helaas de aankomende tijd ook erg druk prive met een aantal zaken. Als straks alles weer een beetje rustiger is en er weer een bijeenkomst is ben ik zeker van plan te komen. Voor iedereen, heel veel plezier. En hoop dat het droog en mooi weer word.
 12. leuk stukje inderdaad, Filmpje erbij. Rijd wel door zeg met zo'n lichte motor. En die koppeling bleef je ook steeds weer horen. Geeft wel een vertrouwd geduid vanuit mijn bromfiets tijd. De DT die ik heb gehad klonk ook zo.
 13. Niet specifiek vandaag, maar heb nu sinds twee weken een winterjas en winterhandschoenen. En kan dus rijden. Wat dan ook elke dag gebeurt eindelijk. In ieder geval woonwerk verkeer. Yey....
 14. Welkom hier, En ook ik heb een rode. prachtige machine. Veel veilige km's.
 15. Welkom. En een fraaie motor heb je gekocht. Zwart misstaat hem niet moet ik zeggen. Enne. Ben benieuwd wat je na de verlichting toch ga doen.
 16. Wow. Dat is gaaf. heb het video ook even bekeken. Dan komt dit gewoon goed. Ga ik ook doen. Dank voor de link.
 17. Klopt, door het bolle gedeelte van de ruit. Heb ik bij mijn bromfiets gehad toen ik 16 was. Is niet grappig, dure reparatie. Maar gelukkig wel alleen als de zon flink schijnt en de ruit exact op het goede punt staat. Ik heb het daarna nooit meer gehad. En gewoon het kuipje laten maken.
 18. Ah. ok. Heb je toevallig een linkje zodat ik eens kan kijken of dit ook iets voor mij kan zijn?
 19. Heel gaaf gedaan. Vreet die handvat verwarming niet te veel van je accu?
 20. Riksgewijs

  JPio's TDM

  Amen to that! Ik rijd nog steeds en zeker zoveel mogelijk woonwerk verkeer. Dus kilometers maken is het devies. En natuurljk je motor leren kennen. Ik heb wel hier en daar van die BMW cursussen gezien die speciaal ontwikkeld zijn voor jou veiligheid op je BMW. Ik heb hier ook het één en ander voorbij zien komen. Zit er wel aan te denken om in de zomervakantie zo'n cursus te nemen.
 21. Ik ontdekte bij laatst ook een laadsnoertje onder de buddy. Blijkbaar heeft de dealer toen ik de motor kocht dit kabeltje er op aangesloten. Er werd een nieuwe accu ingezet wat hij standaard doet bij dit soort motoren als hij ze verkoopt. Toch vind ik het wel handig. Straks als het wat beter weer is ga ik een carport voor de motor bouwen tegen de werkplaats thuis. Daar hang ik de lader aan de muur vast zodat ik deze kan gebruiken als het nodig. Ik rijd er wel veel op nog. Dus weet niet of het straks nodig is? Wanneer moet je een druppel lader gebruiken eigenlijk?
 22. Riksgewijs

  JPio's TDM

  Ik heb nooit met een cardan gereden. Wel met een 4 pitter. Merk zelf niet zo heel veel verschil daarin. Maar ja.. Met mijn kleine ervaring is dat moeilijk te zeggen natuurlijk. Wel vond ik een 1 pitter 250cc ook wel erg leuk rijden. Dat ploffen enzo geeft het rijden wel karakter. Alleen is het vaak niets op hogere snelheden op de snelweg enz.
 23. Ik heb er bij de dealer meegeholpen de accu te vervangen. Was wel wat werk maar goed te doen. Zit onderin achter de schokbreker. Makkelijkeste is de rem en schetsplaat er af halen. Dan kan het accubakje gekanteld langs de schokbreker uitgehaald worden. Wij hebben gelijk een kabel voor een druppellader erbij geplaatst en langs het frame naar boven geleid. Dus nu is het buddysit omhoog en kabel aan lader aansluiten wanneer de motor wat langer stil staat. Enne... Welkom Veeee.
 24. Daar heb ik ook naar zitten kijken. Maar is het genoeg. Heb inmiddels een 2e hands windschildje bij gekocht. Die ga ik volgend weekeinde afzagen. In de hoop dat de wind op mijn romp komt ipv op de helm. Dan word ik iets steviger in het zadel gedrukt wat geen probleem is voor mij. Bijna 2 meter en nog geen 75kg.. Krijg het er gewoon niet aan gegeten....
 25. He, he, he, klinkt bekend. Zo leren we. Gelukkig heb ik veel in de werkplaats mogen leren met een leermeester. Maarrrr... bromfietsen en motoren lijken dan wel op elkaar. Toch zijn er serieuze verschillen. Dat is ook de reden dat ik mij hier gemeld heb. Enne... al ben ik er ook niet zo heel lang, welkom!
×
×
 • Create New...

Important Information