Jump to content

y3nis

Members
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

About y3nis

 • Rank
  nieuwkomer
 1. y3nis

  Windscherm TDM850

  Is die ook hoger dan het originele scherm? En hoe lang zijn jullie? Ik heb nu deze besteld, van de weinige reviews die ik kon vinden leek deze het minst last te hebben van turbulentie. Op de foto's ziet de MRA er ook bol-achtig uit. Deze is volgens mij zo'n 10 cm hoger dan de orignele ruit. Komt over een weekje of 2 binnen, ik ben benieuwd.
 2. y3nis

  Windscherm TDM850

  Bedankt voor de tips! Ik was er al enigszins bang voor dat er geen kant en klare oplossing was 😅. Turbulentie heb ik op dit moment geen last van volgens mij, het voelt met het standaard ruitje alsof ik op een naked bike rijd (herkenbaar van mijn lesmotor).
 3. y3nis

  Windscherm TDM850

  Sinds augustus heb ik mijn rijbewijs en een TDM 850 gehaald, een superfijne motor! Ik ben alleen op zoek naar een windscherm, want de wind op de snelweg is behoorlijk pittig. 90% van mijn woon-werk route is namelijk snelweg. Na zo'n beetje alles met de zoekfunctie gelezen te hebben ben ik er nog niet uit. Met het windscherm dat er nu op zit (standaard scherm) komt de wind (met 130 km/h) net iets onder mijn lippen op m'n helm terrecht. Als ik een paar centimeter buk merk ik dat de luchtstroom veel aangenamer wordt. Als ik naar voren ga hangen, achter het schermpje, dan is de luchtstroom natuurlijk ideaal, maar dat zit niet zo comfortabel. Ik ben 1.90 lang en wil graag meer uit de wind zitten. Nu is een beetje het probleem dat ik, op de afbeeldingen, bijna niet kan bepalen hoeveel hoger de windschermen zijn. Het is ook lastig om te bepalen wat dan het meest comfortabele scherm zal zijn. Verder krijg ik maar 3 schermen (en natuurlijk spoilertjes) gevonden, de volgende: https://www.mlmparts.com/nl/ermax-hoog-scherm-voor-yamaha-tdm-850-2000.html https://www.mlmparts.com/nl/windscherm-8f5d0c-voor-yamaha-tdm-850-2000.html?p=2 https://www.mlmparts.com/nl/mra-vario-touing-screen-voor-yamaha-tdm-850.html Het lijkt alsof die van MRA het fijnst zal zijn vanwege een instelbare spoiler (en dus hoger ook). Maar ik kan natuurlijk ook een Ermax scherm kopen en daar dan een spoiler op zetten. Maar misschien zit ik met al die combinaties nog steeds vol in de wind, dan kan ik net zo goed mijn huidige scherm houden. Ik heb gelezen dat de turbulentie een stuk meer wordt met een hoog scherm, dat lijkt mij (als onervaren motorrijder) eigenlijk minder erg dan de constante druk van de wind van voren. Misschien heeft iemand ervaring met een ander scherm/spoiler en mijn lengte? Wat lijkt jullie het fijnst rijden en waarom? Bedankt alvast voor het meedenken!
×
×
 • Create New...

Important Information