Jump to content

vensz

Members
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

About vensz

 • Rank
  is er al lang bij

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. vensz

  noppenbanden

  Zo vat ik het inderdaad op, al ben ik ook geen banden expert! Op deze pagina staat wat uitleg https://motocamel.nl/offroad-rijden-motor-in-nederland/ Woensdag toevallig wat onverharde wegen meegepakt met de TDM; over het algemeen ging dat prima zolang de ondergrond stevig was. Toen het wat losser zand werd luisterde de voorband, een normale straatband, toch beduidend minder naar wat ik wilde. Leuk voor een keer, maar ik was blij toen ik weer op het asfalt reed!
 2. vensz

  noppenbanden

  60/40 (of bijv. 80/20) staat voor de 'geschiktheid' voor verhard en onverhard gebruik. Voor goed offroad rijgedrag lever je waarschijnlijk altijd wat in op verhard wegdek.
 3. Mijn TomTom heeft ook een klokje.. 😛 Je kunt ook een digitaal horloge om je stuur binden; een analoog klokje zal wel niet zo goed tegen de trillingen kunnen.
 4. vensz

  noppenbanden

  Hopelijk bevallen ze goed! Er was pasgeleden trouwens een ander topic waarin iemand een vergelijkbare bandenvraag had (iets met een lange onverharde oprit in Zweden?). In dat topic vond ik ook deze link over de Heidenau op een TDM; klinkt positief!
 5. vensz

  noppenbanden

  Ik heb vaak goede verhalen gehoord over Heidenau K60 banden (ook voor op de weg). Of ze in de juiste maat te koop zijn weet ik niet.
 6. vensz

  Start beveiliging.

  Misschien 'plakkende' koppelingsplaten? Loopt het achterwiel helemaal vrij wanneer ie in de versnelling staat en je de koppeling inknijpt?
 7. Gisteren er eindelijk aan toe gekomen op onderzoek uit te gaan - waarschijnlijk lag het aan de olie! Het verversen van de (auto) olie met verse Putoline heeft het opgelost. Maar meteen een half busje engine flush toegevoegd voor het verversen zodat eventuele aanslag door aditieven uit de verkeerde olie niet achterblijven, en een vers filter. De juiste olie (en dan met name auto versus motor) maakt dus echt wel een verschil! Hij loopt (en rijdt) weer als een zonnetje!
 8. vensz

  Kleppen stellen

  De olievulslang kun je gewoon wegduwen; de slang is flexibel genoeg meen ik (hij zat mij iig niet in de weg). Op tijd zetten is op zich ook goed te doen, zolang je maar de timing achteraf dubbelcheckt (ook met cable ties). Je vraag over de momentsleutel snap ik niet helemaal. Ik had in ieder geval genoeg ruimte, als je dat bedoelt. Welke cilinder nr. 1 is weet ik zo gauw ook niet 😛 Succes!
 9. Ja, hij komt wel helemaal vrij bij het ontkoppelen, maar ik zal eens kijken of het beter wordt wanneer ik de kabel iets strakker zet (zodra het wat minder warm is..!). Een half jaar geleden heb ik de koppelingsplaten en veren vervangen. Toen echter niks geks gemerkt bij het ontkoppelen/schakelen. Dank voor de tip!
 10. Tijdens het rijden vanmiddag merkte ik dat de eerste versnelling (en in mindere mate de tweede) wat 'stroef' lijkt te gaan. Het is niet dat het blok niet goed op toeren komt, maar dat het een beetje stroef/knarst tijdens het (rustig) optrekken in de 1. Hoger in toeren voel ik het minder. Het is niet dat er iets hoorbaar anders is, maar het voelt stroef....wat onregelmatiger dan normaal. Herkent iemand wat ik beschrijf? En dan de vervolgvraag - hoe erg is het, of zou het kunnen zijn? Ik dacht dat het misschien een teken van een kapot tandwiel in de versnellingsbak zou k
 11. Dat ziet er inderdaad niet uit alsof je er nog veilig mee kunt remmen! Na hoeveel km was dit?
 12. Ik ben inmiddels bij Hornbach wezen shoppen; uit m'n hoofd was het m4 x 10. Alles zit weer in elkaar, en met verse remvloeistof! Testritje komt vanmiddag
 13. Nou hoer, het is gelukt. Zonet met een rubber hamer een torx 15 erin geslagen en de boel eigenlijk heel gemakkelijk los gekregen! De boutjes die erin zaten leken echter heel erg kort, nog geen 10 mm denk ik, of is dat normaal?
 14. Ja, ik denk dat het die aanpak gaat worden, er vanuit gaande dat de boel los komt..! De hornbach zal ze vast wel hebben.
 15. Goed punt - gaat om een 4TX uit '96.
×
×
 • Create New...

Important Information