Spring naar bijdragen

Gyssertje

Members
 • Aantal bijdragen

  15
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Gyssertje

 • Rang
  Member

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Gyssertje

  3VD / 4TX blok

  Mooi project! Lijkt me fijn om een blok helemaal fris op te bouwen. Past een 3vd kop met nokkenassen ook zo op een 4tx?
 2. Gyssertje

  TDM loopt op 1 cilinder.

  Ik heb even verder gekeken, benzine bijgevuld, zat niet veel meer in. Accu is toch niet leeg, heb hem nu aan de druppellader. De motor start helemaal niet meer, dikke knal uit de uitlaat. Inmiddels HPS motoren maar een mail gestuurd om de mogelijkheden te bespreken.
 3. Gyssertje

  TDM loopt op 1 cilinder.

  Met bougie in het blok en een schroef in de dop. Ik zal de bougie er eens uit halen, kijken hoe die er uit ziet. Thanks voor de tip. Edit: net de bougie er even uit gehaald, ik weet niet zeker of hij goed genoeg vonkte tussen de puntjes, omdat ik de bougie niet goed tegen het blok kreeg. Hij vonkte wel goed tussen het blok en de bougie . De bougie zelf zag er goed uit, geen metaaldeeltjes en niet verzopen. Wel is de accu nu leeg, ik heb niet heel lang hoeven starten de vorige keer, dus ik denk dat de accu eerder ook al redelijk leeg was. Maar een lege accu kan geen reden zijn dat hij op 1 cilinder loopt toch? Bedankt voor het meedenken. De dingen die ik zelf kan proberen zijn altijd mooi meegenomen. Als er een kop af moet o.i.d. dan breng ik hem weg.
 4. Gyssertje

  TDM loopt op 1 cilinder.

  Ik hoop dat het zoiets is en geen afgebroken klep of iets dergelijks.. Dan zou de andere cilinder ook niet goed meer lopen lijkt me?
 5. Gyssertje

  TDM loopt op 1 cilinder.

  Dag allen, Zoals sommigen van jullie misschien gevolgd hebben heb ik een leuke TDM op marktplaats gekocht. Ik was bezig hem naar mijn smaak te maken, andere kleur kappen er op en de remmerij in orde maken. Net wilde ik een stukje gaan rijden en toen leek ik een mechanisch geluid te horen.. Het kan ook een plofje zijn geweest, het was maar heel even. Nu loopt de motor maar op 1 cilinder.. De niet lopende cilinder vonkt wel.. Ik baal er enorm van aangezien ik hem net 2 dagen heb en er zeer tevreden mee ben. Enige tips hoe ik dingen uit kan sluiten? Meteen maar wegbrengen? Er zit ruim voldoende olie in en hij liep de paar keer dat ik er op heb kunnen rijden perfect. Groeten, Gys
 6. Gyssertje

  TDM's op Marktplaats topic

  Edit: Ik loop nu tegen een serieuzer probleem aan. De motor maakte een vreemd geluid en loopt nu maar op 1 cilinder.. Hij vonkt wel.. Wat een pech.. Ik maak wel even een topic aan. Bovengenoemde schijven die ik heb besteld zijn helaas 3,5mm op het dunste stuk, hij mat zelf 3.7. Misschien is mijn action schuifmaat niet helemaal goed, dus ik zal ze nog even nameten met een andere schuifmaat. Edit: Buurman meet 3,6. Ze kunnen dus nog net.
 7. Gyssertje

  TDM's op Marktplaats topic

  Dank, gebeld met de Yamaha dealer, die denkt dat het een blok van 1999 is! Dit ga ik ook nog even proberen, thanks!
 8. Gyssertje

  TDM's op Marktplaats topic

  Ah, helaas. Dan zal dat een mysterie blijven. Misschien dat ik eens naar een meeting kom en dat we het vraagstuk kunnen oplossen.
 9. Gyssertje

  TDM's op Marktplaats topic

  Yes! Trouwens, er is dus een nieuw blok onder gekomen. Hoe kan ik zien uit welk jaar dit blok is? Hij schakelt namelijk super vlot, misschien is het wel zo'n nieuw type blok? Het type nummer in het blok is: *4 TX 052148*. Google word ik niet echt wijzer van.
 10. Gyssertje

  TDM's op Marktplaats topic

  Ik heb contact voor deze schijven+remklauwen voor een mooie prijs, dankje! @,TDMfun, deze man had ook klauwen en kon ze voor een mooi prijsje overnemen. Anders had ik de jouwe gekocht. @List.. ik ben al bezig met het minder geel maken van de motor. De gele stickers zijn van de tank en Action carbon wrap (2,50) + een Fohn= De lak is niet super meer op vooral de achterkant, anders vind ik het altijd zonde om zelf te gaan prutsen, maar in dit geval weegt mijn voorkeur zwaarder p.s. motorhoes maat M van de action uit het krantje past NIET
 11. Gyssertje

  TDM's op Marktplaats topic

  Bedankt voor de reacties en het meedenken/zoeken wat een leuk forum is dit! Ik kan een setje schijven + klauwen krijgen van een fzr 1989 voor een prikje. Deze lijken volgens google hetzelfde te zijn! Voorvork keering lijkt trouwens toch goed te zijn! @list hahaha, de kleur zal ik helaas wel aanpassen!
 12. Gyssertje

  TDM's op Marktplaats topic

  Ik heb de TDM gekocht voor een hele mooie prijs (1000 euro). Motor startte zelfs na weken stilstand met een druk op de knop, geen rook. Voorband goed, achterband en kettingset kunnen misschien nog een seizoen. Wel: remblokken voor zijn op, remklauw rechtsvoor lekt, kering rechter voorvork lek. Kleine beschadigingen op de kappen, maar deze wil ik toch onder handen nemen (zwart maken). Al met al een leuke motor voor een leuke prijs, wel wat werk aan. Deze klussen ga ik misschien zelf doen als leerproces. Ik zie op marktplaats een setje klauwen + goede blokken van een 3vd voor 60 euro. Passen deze op de 4tx? Kan ik deze goede gebruikte blokken gewoon gebruiken op deze schijven? (een revisieset kost 100 euro) Update, remschijven voor zijn nog maar 3,3mm. Die zullen dus ook wel moeten..? Balen!
 13. Gyssertje

  TDM's op Marktplaats topic

  Nee dat is ook zo. Klinkt als een nette handelaar aan de telefoon. Hoe kan je zien dat het een 98-er is? Aan de kleurencombinatie?
 14. Gyssertje

  TDM's op Marktplaats topic

  Ik houd jullie op de hoogte, woensdagochtend ga ik hem bekijken. Het enige wat ik wat spannend vind is dat ik het olievebruik niet echt kan checken, maargoed. Mocht een koprevisie nodig zijn dan is dat maar zo.
 15. Gyssertje

  TDM's op Marktplaats topic

  Deze is gereserveerd voor mij, ik ga hem snel bekijken en laat het weten! Motor zelf heeft overigens 70 gedraaid, er is een ander blok in gekomen.
×

Belangrijke informatie