Spring naar bijdragen

toontje on tour

Members
 • Aantal bijdragen

  10
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over toontje on tour

 • Rang
  Member

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. toontje on tour

  Tandwielen

  Heb een TDM 850 uit '97 met tandwielen 16/44...nu wil ik nieuwe bestellen maar dan is standaard 17/42 en de ketting heeft uitvoering 525....mijn vraag is nu wat als ik de standaard tandwielen erop leg...wat merk ik dan aan verschil in optrekken ?
 2. toontje on tour

  koppelingshendel gaat zwaar.

  Google maar eens Easy clutch...Het lijkt een beetje te verlichten , zijn er rijders bij die dit systeem ook hebben ? EASY CLUT EASY EASY CLUTCH
 3. toontje on tour

  koppelingshendel gaat zwaar.

  Chris...Heb de TDM pas 1 dag ! deze motor ga ik in Oktober naar Gambia rijden voor het goede doel....zie FF voorstellen... hiernaast rij ik nog een bmw gs met hydraulische koppeling en dat gaat soepeltjes... Ik weet dat er een tiental jaar geleden een hefboom kastje op de markt kwam, dit kastje plaats je tussen de kabel waardoor er een hefboom ontstaat in de kabel....en met een hefboom heb je minder kracht nodig om de hendel in te knijpen...dit met een nieuwe kabel kan je veel pijnlijke handklachten voorkomen.
 4. toontje on tour

  koppelingshendel gaat zwaar.

  Vind dat de koppelingshendel van mijn TDM 850 4TX veel te zwaar gaat...nu weet ik dat je een hefboom kastje in de kabel kan plaatsen zodat ie veel lichter kan worden bedient... mijn vraag is waar kan ik die verkrijgen, iemand een idee ?
 5. toontje on tour

  Olie verbruik

  Pieter H wat word verstaan onder bovenbouwrevisie ? Is dat alleen nieuwe zuigerveren monteren ? Of worden de kleppen ook vervangen of behandeld ?
 6. toontje on tour

  Toontje on tour...stelt zich ff voor.

  Chris...er zitten krachtige remklauwen onder, en de Laseruitlaten geven idd teveel lawaai en worden vervangen door de originele...Er zit een breder stuur op deze motor maar daar kunnen geen balansgewichten in omdat er geen schroefdraad in zit...voor de 2000 Km off road die ik ga rijden dat moet maar met gewone wegbanden gebeuren...Zelfs Xeno verlichting zit erop... en omdat ik 1.94 Mtr lang ben is een hoger ruitje meegenomen... Wheel motoren doet mij nog een beetje sponsoren door een tupperware boxtje...en door ride-on Tire protection in de banden te doen...litertje olie en kettingspray...beetje gereedschap en nog een paar kleine praktische dingen...Ben daar blij mee...De motor krijg ik eind Januari kant en klaar afgeleverd...Dan kan ik er nog 10 maanden van genieten want in November ben ik 'm alweer kwijt dan is ie geveild in Gambia ...tis eigenlijk zonde van deze mooie TDM om 'm zomaar weg te geven...maar het is voor het goede doel en dat geeft mij weer een goed gevoel !
 7. toontje on tour

  Toontje on tour...stelt zich ff voor.

  Alex en Prop-er....op een gegeven moment is er een limiet voor mijn portemonnee, de 900 is gewoon te duur voor mij...maar ik heb een goede TDM 850 gevonden bij Wheel motoren in Rijen...eentje uit 1997 met 70.000 Km op de teller ...krijg er nieuwe banden eronder en nieuwe ketting en tandwielen, tupperware boxtje en een grote beurt met kleppen stellen...tja het oliegebruik ben ik ook een beetje bang voor...maar dat ga ik de komende maanden uittesten hoeveel die verbruikt...Is dat olieverbruik nou echt zo hoog ? Dit is ie...ben er blij mee !
 8. toontje on tour

  Toontje on tour...stelt zich ff voor.

  Henk Helder, ik had de pagina van https://www.doneerdoel.nl al gevonden, ben van plan om het te gaan doen via die website maar ik ga geen filmpje maken ! Hou het bij tekst en foto's . Denk dat mijne totale reis ongeveer €4000.- Euro gaat kosten dit is inclusief aanschaf van een TDM. Na de reactie van jou weet ik nog niet of ik het beperkt hou tot het inschrijfgeld ! Maar de voornaamste reden om deze reis te maken is het "avontuur" .
 9. toontje on tour

  Toontje on tour...stelt zich ff voor.

  Henk Helder...Dat klopt, ik sta nog niet bij de mogelijke deelnemers... ik moet eerst een goede motor hebben, daarna ga ik mij inschrijven ! Crowdfunding lijkt mij wel wat, ga eens uitzoeken hoe dat werkt...voor mijzelf word de reis toch al een groot kostenplaatje want ik betaal de motor + inschrijfgeld ( €450 ) + eten en drinken + benzine en overnachtingen allemaal uit eigen portemonnee ! Zit erover te denken om alleen het inschrijfgeld van de sponsors te vragen.
 10. toontje on tour

  Toontje on tour...stelt zich ff voor.

  Hallo ik ben Toontje van Gemert uit Esch in het Brabantse land...ben een eeuwige vrijgezel van 52 jaar en rij al zo'n 32 jaar motor...Denk dat ik in die 32 jaar bijna een half miljoen Kilometers heb afgelegd met 7 verschillende motors...Maar heb nu voornemens om een TDM 850 te gaan kopen, en met deze TDM in Oktober 2019 naar Gambia te rijden, de reis is ongeveer 7200 Km....Daar aangekomen word deze TDM op een veiling in Banjul in Gambia geveild...de opbrengst word geschonken aan een goed doel in Gambia... zie www.antwerpenbanjul.com ... Mijn keuze is gevallen op een TDM en dan het liefst een 4tx... ik heb een beetje gezocht op internet wat er zoal kapot kan gaan van een TDM maar dat blijkt wel mee te vallen...Heb iets voorbij zien komen over een 3e versnelling die eruit schiet en over een roestige tank..gelukkig ben ik een beetje handig dus kan veel zelf maken...Is er toevallig iemand die een goede TDM te koop heeft voor een zacht prijsje ...Ik ga wel sponsors zoeken voor mijn reis maar de opbrengst besteed ik niet mijn reis maar dit gaat volledig naar het goede doel...Als je een tip voor mijn reis of mijn zoektocht naar een goede TDM 850 hebt of waar ik op moet letten...Dan ontvang ik die heel graag...
×

Belangrijke informatie