Jump to content

MipeTDM

Clublid
 • Content Count

  309
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About MipeTDM

 • Rank
  Fossiel

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. MipeTDM

  RVS 2-1 uitlaat!

  Dat ligt eraan, een open luchtfilter kan ook flink herrie maken, voordeel is wel dat je dat goed kunt doseren met gas geven (een te open uitlaat is minder te doseren wat dat betreft).
 2. MipeTDM

  RVS 2-1 uitlaat!

  Je hebt wel geluk met het weer daar in Zweden zo te zien. Hier is het momenteel iets te warm.
 3. MipeTDM

  RVS 2-1 uitlaat!

  Ik begrijp het denk ik niet helemaal: jijzelf vind de huidige 2-in-1 uitlaat te weinig geluid geven, en jouw honden vinden hem juist te sportief klinken? BTW zoals meermaals genoemd, de originele uitlaat is zeer stil. Kun je eens een foto maken van de achterkant van jouw demper? Zit er ergens op het uitgaande pijpje de genoemde klinknagel?
 4. MipeTDM

  Lastig starten

  Zie ook hier:
 5. Als je graag een verzonken aansluiting wilt hebben, neem dan torx als het kan. Draai je het minst gauw over.
 6. MipeTDM

  TDM en starten.

  Ik moet wel zeggen, dat als de vlotterbakken leeg zijn, bv door langer staan of op reserve rijden, het starten wezenlijk verbeterd is door de onderdrukpomp eruit te gooien en een elektrische brandstofpomp te installeren: De pomp pompt je vlotterbakken al vol, als je hem op contact zet, dus voordat je op de startknop drukt. Je hebt dan gelijk benzine beschikbaar bij het starten, en hoeft niet eerst door te starten om de onderdrukpomp zijn werk te laten doen. Hij slaat dan dus veel sneller aan. Vanaf ik geloof '99 hebben de TDM850s standaard een elektrische pomp.
 7. MipeTDM

  TDM en starten.

  Klinkt me niet bekend van de TDM, hij start vrijwel altijd in 1x bij mij: 4TX2 (1997). Wel van mijn grasmaaier toen ik hem net had (voor nop gekregen, er zou iets mee zijn). Soms starte hij super, dan niet aan te krijgen. Bleek een bodempje water in de tank te zitten (condens?). Tank leeggemaakt, nieuwe benzine, en probleem niet meer gezien.
 8. Wat zijn de verschillende lijnen in de grafiek?
 9. MipeTDM

  Omval gevoel

  Oei, das geen grap, beterschap!
 10. MipeTDM

  Omval gevoel

  290 kPa is gelijk aan 2.9 Bar, bespaart een hoop rekenwerk... (1 Bar = 100.000 Pa als je toch wil rekenen) 🙃
 11. MipeTDM

  Omval gevoel

  Ik herken het ook van de banden. Vooral toen ik een wat te brede maat achter op mijn andere motor had liggen. De vorm is dan ook niet optimaal. Ik zou eens wat met de druk spelen en ook vooral de slijtage bekijken. Welke maat ligt er nu op?
 12. Klinkt heel bekend, ook regelmatig last van... soms een goede reden voor ff een pauze, of om er een nachtje over te slapen. Maar zo te lezen ben je toch weer een stuk opgeschoten!
 13. Kom je er er een beetje bij? Ik herken de plek nog niet helemaal... Klein beetje voorzichtig vijlen met een rond vijltje om de ergste braam uitsteeksels weg te krijgen? En (als het diep verstopt zit zoals ik denk) zou je een lange bout/draadeind oid onder de juiste hoek kunnen slijpen met de slijptol en schuurpapier, met het draadeind in de (kolom-)boormachine (=beunhaas draaibank). En dan met polijstpasta (voor kleppen, of evt koperpoets of tandpasta) met deze zelfgemaakte polijstdoorn in de accuboormachine het oppervlak weer mooi vlak polijsten (zoals je met kleppen doet)? Een heel klein likje vloeibare pakking kun je altijd nog gebruiken als het op het eind nog steeds wat zou lekken: los monteren dan en een dag later pas aantrekken als de pakking droog is.
 14. MipeTDM

  Zweetplekje?

  Inderdaad, helemaal overheen gelezen!😮
×
×
 • Create New...

Important Information