Jump to content

Prop-er

Members
 • Posts

  1,970
 • Joined

Everything posted by Prop-er

 1. https://wiki.tdm-forum.net/index.php/LED-Blinker_an_die_TDM
 2. Is wel te fixen. Maar aangezien het een behoorlijk gat is, kost het wat meer moeite. Als je handig bent met Glasvezel/koolstof/epoxy is dit een dagje werk. Als je dat niet hebt liggen, is de investering in spullen en de benodigde tijd voor het beheersen van het proces waarschijnlijk niet interessant. Eventueel kun je het ontbrekende deel uit een andere sloopkuip zagen, en monteren met glasvezel/secondenlijm of speciaal ABS cement. In beide gevallen moet je naderhand spuiten. (disclaimer: ik weet niet of dit juiste kleur is) https://www.dregema.nl/webshop/schadeherstelproducten/spuitbussen/spuitbussen-yamaha-motorcycles/spuitbus-yamaha-motorcycles-yam604-green-metallic/
 3. Je kunt proberen het stationair toerental wat hoger af te stellen. https://tdm-trx-tracer.nl/forums/topic/3301-•-service-manuals-tdm900/ Pagina 6-18 van de gebruikershandleiding.
 4. Prima. Controleer je het niet. Er verandert immers niks. Het stralingsbeeld van een halogeendraadje is exact hetzelfde als een stuk aluminium plat, waarop aan 2 zijden kleine LED chips gebakken zijn, die zelf ook niet helemaal de 180° spreiding halen. En de laterale positie van de lichtbron in de lens is ook gegarandeerd hetzelfde. Dus bespaar jezelf 2 minuten werk, neem gewoon de gok dat je tegenliggers verblind, want zelf heb je er toch geen last van. Opgelost.
 5. https://tdm-trx-tracer.nl/forums/topic/2812-verlichting-display-tdm-900/
 6. En...het koppelingskrijsen is terug. Niet zozeer bij koude motor, maar alleen bij hoge hellingshoeken icm iets te hoge versnelling, en een hand koppeling er bij. Had ik bij de sport 4 10W40 geen "last" van. Het is overigens enkel vervelend om te horen, voor de werking maakt het niets uit. Maar ik vond het wel opvallend.
 7. Ik zal er nog eens extra op letten. Had voorheen eigenlijk als enige "klacht" dat de motor stationair wat lastig / traag oppikte, voornamelijk het gevolg van de arme afstelling. (1:25) Het zou mooi zijn als dit nu verbeterd is. Bij een 900 schijnt iridium meer effect te hebben dan bij de ouderwetse 850's. (Maar ja, die 900's lopen onderin dan ook behoorlijk rot natuurlijk)
 8. Ik heb ze er nu 65km in zitten, maar merkte eigenlijk geen verschil. (4TX)
 9. Overmorgen! Ik reken wel kijk- en luistergeld, maar aangezien jouw fietsje ook het bekijken waard is, wil ik voor deze keer wel een uitzondering maken...
 10. Lampje in het dashboard kan blijven zitten als je de modificatie met 2 diodes doet. https://wiki.tdm-forum.net/index.php/LED-Blinker_an_die_TDM
 11. Het is ook altijd hetzelfde. Bij onbegrijpelijke storingen zou de eerste vraag moeten zijn: wat heb je er zelf aan zitten vogelen, de afgelopen tijd? (Picobello BV). Been there, done that. Maak je nog wat mooie foto's onderweg?
 12. Ja, dat wou ik net zeggen! Te lange boutjes gebruikt op het startrelais!
 13. Ik zou sowieso de accu vervangen, best kans dat daarna alles opgelost is. Wat ook nog kan: de opnemer in het voorwiel is kapot. Gebeurt nog al eens bij een bandenwissel, wanneer men niet goed oplet of de meenemer goed in gleuf zit.
 14. Ik heb hele goede ervaringen met deze handvatverwarming, al moet je aan de gaszijde wel het nodige aanpassen om het goed passend te krijgen: https://m.banggood.com/nl/Motorcycle-78inch-22mm-Heated-Handlebar-Grip-Warm-Universal-3-Gears-p-1036432.html?rmmds=search Je hebt stuurgewichten en je hebt stuurvaldoppen. Voor die eerste heb je massa nodig. Heb net zelf deze besteld: https://www.nr1motor.nl/abm-handlebar-ends-stash-cap-ff4db9.html Zou wat mij betreft nog wel zwaarder mogen, maar die kan ik dan niet meer in de gewenste kleur krijgen...
 15. Prop-er

  Uitlaat vraag

  Maar ze klinken wel anders! 😉
 16. Wilfred, Zoals Ballet ook al zei, ik vermoed dat je brandstofpomp lek is. Hierdoor stroomt er benzine van je tank via de vacuumslang naar je linkerinlaat. Dit heeft tot gevolg dat de motor rot gaat lopen, een hoog benzineverbruik heeft, en bij stilstand er lekkage op gaat treden. Na stilstand staat links alles vol met benzine. De zuiger kan niet meer omhoog. (hydrolock) Daarom kun je je motor niet meer starten, en ook best kans dat er een zekering geklapt is. Benzine lekt langs de zuigerveren de motorolie in. Dit motorolie niveau stijgt tot zeer hoog niveau, en is sterk verdund. Testen: - Zet de benzinekraan aan. - Trek de vacuumslang op de brandstofpomp (middelste (dunne) slang) los. Hier mag totaal geen benzine in zitten, maar enkel witte poeder. Een nieuwe brandstofpomp kun je bij Pieter voor circa €25,- bestellen. Het kan zijn dat de slangen iets anders moeten worden aangesloten op de nieuwe pomp. Wat je moet doen: - Linker bougie loshalen, motor met de hand ronddraaien. (benzine moet er uit) - Motorolie verversen - Brandstofpomp vervangen Laat in geen geval de motor draaien zonder eerst olie ververst te hebben. Check de oude olie op goudkleurige schilfertjes. Dan weet je of je blok nog te redden is. Graag geen nieuwe topics meer openen over hetzelfde onderwerp. Groet, Vincent
 17. Ik zou sowieso de klepspeling checken. (best kans dat er niets/weinig aan hoeft gesteld te worden) De onrustige loop had ik ook. Synchroniseren en CO afstellen van de carbs kan helpen, maar het was pas echt voorbij na nieuwe gasbuizen en naalden.
 18. Krijg toch de indruk dat de lampen bij Jan veel te hoog staan. De camera staat zomaar op 1,7m van de grond, en nog steeds schijnt het licht recht de camera in. De LED spotjes moeten echt naar de grond gericht worden. Dan heb je er zelf ook nog wat aan, werkt dan hetzelfde als mistlampen bij de auto.
 19. Achter YSS, voor Hyperpro.
 20. Helemaal tevreden zo. Motorblok draait als vanouds. Merk van het K&n luchtfilter eerlijk gezegd weinig. Nieuwe 3A USB stekkerdoos laadt nu wel voldoende om het percentage accu te laten stijgen, tijdens gebruik van Nav op de felste stand. Geeft tevens de accuspanning vd TDM aan. LED achterlicht werkt zoals het hoort. LED koplampen H1/H3 passen perfect, en geven prima licht. Nieuwe blauwe CNC spiegels, even wennen aan het kleinere oppervlak, maar heb toch goed zicht naar achteren. Quickshifter werkt feilloos. Het moeilijkste is om niet aan het gas draaien tijdens het schakelen. Zit nog tussen de oren. Gewoon opschakelen, langzaam, snel, onder last of tijdens het rustig voortkabbelen, 2000 of 8000rpm, altijd boterzacht opschakelen! Er zit nu 10W50 in, kijken of dat qua verbruik nog iets scheelt. (hij verbruikt sowieso niet veel, maar wel iets). Zit nu ook een mooi blauw CNC remreservoir op. Merk alleen dat ik wat last van de handen krijg, door trillingen in het stuur. Dus ik bestel nog wat stuurgewichten vòòr het aanstaande Buitenlandweekend.
 21. Ik denk (en hoop) dat dat meevalt. Het is drie keer mis gegaan, maar elke keer direct het inlaatstuk volledig leeggezogen, bougie er uit (blij dat het steeds de linker was) en even uitblazen door op de starter te drukken. Carter ontluchting ruikt ook niet naar benzine. Maar ik ga toch de olie even bekijken.
 22. Bedankt voor je reactie, Rob. Ik heb de oude pomp terug gezet: gelijk lopen. Nog eens goed gekeken, maar de vacuumslang hoort op de nieuwe pomp op een andere plek te zitten tov de oude pomp. Slangen op de juiste wijze op de nieuwe pomp gemonteerd: hij loopt weer! Er liep dus benzine van de tank zo de vacuumslang en inlaatstuk van de linkercilinder in... Straks nog maar even de olie checken.
 23. Met overlopen bedoel ik: De hele cilinder staat vol met brandstof, lekkage op de grond zodra de benzine via de bovenste rand van de carb naar beneden stroomt.
 24. Ik heb de TDM deels uit elkaar gehad om kleppen te stellen, een quickshifter toe te voegen, bougies voor Iridium exemplaren uit te wisselen, en stelschroeven en brandstofpomp te vervangen. Sindsdien krijg ik de motor slecht aan de praat, en loopt bij stilstand de linker carb over. Ik heb de vlotternaalden gecontroleerd, maar daar valt niets geks aan te zien. Iemand een idee?
×
×
 • Create New...

Important Information