Spring naar bijdragen

Prop-er

Clublid
 • Aantal bijdragen

  436
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Prop-er

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Prop-er

  Olie verbruik

  Ik denk zo nieuwe zuigerveren, koppakking, kleprubbers, oliefilter, bougies, kleppen en kanalen reinigen en afstellen. Best een bak werk. Met carburateurs er bij zit je zo aan de 1350,-, voor een motor die waarschijnlijk 2000,- heeft gekost. Wel erg zuur dat dit weer een pas gekochte motor betreft. Weet nog goed dat ik had gespaard voor mijn tweede motor, een dikke eenpitter off-the-road, en dan blijkt je nieuwe aanwinst meer olie te zuipen dan benzine. Man, wat baalde ik toen, zeker als de eigenaar van de motorzaak gewoon zijn schouders ophaalt.
 2. Prop-er

  benzineverbruik

  Maar List heeft garantie, en de verkoper was een hele betrouwbare man.
 3. Prop-er

  TDM tuned by Aliexpress...

  De kleinere spotlights zijn binnen, en is precies wat ik had verwacht. Kleiner/compacter, maar zelfde soort lichtbundel, maar minder lichtopbrengst. Het beugeltje heeft zelfs hetzelfde gatenpatroon als z'n grotere broer. Ik ga ze zeker monteren om eens te kijken hoe het staat. En de knipperbollen zijn ook gearriveerd. Mooi fel geel licht, en ook het wit en rood knallen er uit. Nadeel: het is een starre constructie, dus geen rubber tussen knipperpoot en draadeind. Maar ergens is dat ook weer een voordeel, omdat het rubber nooit echt goed vast zat. Je moet dus alleen niet per ongeluk ergens achter blijven haken. VID_20181218_213422.mp4
 4. Prop-er

  TDM tuned by Aliexpress...

  Overigens is montage in mijn geval nooit in een half uur, of zelfs twee uur te doen. Ik nam er de tijd voor, en dan ben je zomaar een weekend bezig, ongeacht welk merk.
 5. Prop-er

  TDM tuned by Aliexpress...

  Ik heb een paar jaar met die van Oxford gedaan, maar vond het een onding. Opwarmen duurde erg lang, de handvatten zagen er lelijk goedkoop uit, en lagen niet goed in de hand. Ik heb er zelfs andere handvatten overheen getrokken, wat wel beter voelde, maar er helemaal slecht uitzag. Toen na 2 jaar de schakelaar het begaf, deze van Ali gekocht. Pasvorm was goed, montage eenvoudig, werkt nu een jaar probleemloos, zeer comfortabel, en wordt snel warm. Geen smeltend rubber, niets hoeven dremelen, geen enkel probleem met het gas. Indien je de bar-end spiegels wilt monteren kun je natuurlijk ook gewoon de bodem van die chromen dopjes dremelen/zagen, en de overgebleven ring op de schroefdraad monteren, dan sluit alles netjes aan, en ziet het er mooi afgewerkt uit.
 6. Prop-er

  TDM tuned by Aliexpress...

  Hallo Martin, De chromen dopjes zijn verwijderbaar. Deze zitten geschroefd over het einde van het handvat. De daarvoor gebruikte plastic schroefdraad heeft wel een Chineze toleranties, maar tegen de verwachting in blijven de chromen dopjes tot nog toe goed zitten.
 7. Prop-er

  Toontje on tour...stelt zich ff voor.

  Deze is al helemaal geprepareerd: https://www.marktplaats.nl/a/motoren/motoren-yamaha/m1300923385-nette-en-goed-rijdende-tdm900.html
 8. Prop-er

  Handvat verwarming.

  Is het niet mogelijk de schakelaarunits, koppeling- en remhendel en gaskabelhuis iets op te schuiven? Zit meestal in een gaatje in het stuur geborgd, maar dat gaatje is wel opnieuw te boren. Het is eigenlijk geen gezicht zo.
 9. Prop-er

  TDM tuned by Aliexpress...

  ????????
 10. Prop-er

  TDM tuned by Aliexpress...

  Zo gepiept, maar op mijn 4TX zat het met boutjes/moertjes vast. Zowel de voetsteunen voor bestuurder als voor de passagier, maar mogelijk dat het al niet helemaal origineel meer was. Uitboren lijkt ook een goede optie trouwens.
 11. Prop-er

  Wat deed jij vandaag met je TDM/TRX/TRACER?

  Gewoon indienen bij Paul als onvoorziene bestuurlijke onkosten
 12. Prop-er

  TDM tuned by Aliexpress...

  We gaan het zien Leon! Het lijkt alsof de opbouw van de kleine spotlights identiek is aan de grotere versie, met dezelfde soort LED's, alleen een kleiner aantal. De stralingshoek zou dus ook hetzelfde moeten zijn, met weinig strooilicht. De grote versie geeft zo'n bak licht, dat ik met 50% van het aantal lumen ook nog wel tevreden zou kunnen zijn. Zal gelijk een paar meter van die zwarte nylon hoes in diverse diameters bestellen om de kabelboom beter te beschermen. https://nl.aliexpress.com/item/5M-Blue-Black-4-6-8-10-12-15-20-25mm-Wire-Cable-Protecting-PET-Nylon/32823817675.html
 13. Prop-er

  TDM tuned by Aliexpress...

  De LED spotlights zijn nu vet in de aanbieding bij Banggood, ik heb maar een reservesetje besteld, en moest voor één paar €5,66 afrekenen. (actiecode moto2018 gebruiken) https://m.banggood.com/9-85V-1500lm-15W-Motorcycle-Spotlight-Motorbike-Headlamp-Bicycle-Scooter-ATV-Spot-Light-Black-IP65-p-1203692.html Tevens voor €6,63 een iets compacter setje besteld, om te kijken of ik dat misschien fraaier vind staan: https://m.banggood.com/2PCS-9-85V-1000lm-10W-Motorcycle-Spotlight-Motor-Bike-Headlamp-Bicycle-Scooter-ATV-Headlight-p-1234537.html En een setje sproeierruimers: https://m.banggood.com/Motorcycle-ATV-Carburetor-Carb-Dirt-Deposit-Remove-Jet-Cleaning-Tool-p-1134716.html En twee bleutooth intercoms: https://m.banggood.com/1000m-Motorcycle-Helmet-Intercom-BT-S2-Waterproof-For-Wired-Wirelessh-Helmet-p-997638.html
 14. Prop-er

  TDM tuned by Aliexpress...

  Zolang je er niet mee de sloot inrijdt (been there, done that) hoef je geen problemen te verwachten. Ik heb al aardig wat plensbuien gehad dit jaar, maar zit er nog steeds warmpjes bij.
 15. Prop-er

  TDM's op Marktplaats topic

  https://www.marktplaats.nl/a/motoren/motoren-yamaha/m1336293510-yamaha-tdm-850-tdm850-tenere-xtz750-xtr850.html Rode 3VD uit 1992 met wat werk aan de carbs voor €600,- !
×

Belangrijke informatie