Jump to content

Prop-er

Moderators
 • Content Count

  1,535
 • Joined

 • Last visited

About Prop-er

 • Rank
  Lid van de club van 1000

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. En dat is waar hij hoort....
 2. Ken je dat? Je was lekker aan het sleutelen, maar opeens wil het niet meer. Het is net alsof iets je dwarszit, alsof je iets vergeten bent, en zelfs de simpelste klusjes duren veel te lang. Vanochtend was ik er helemaal klaar mee. Just do it! Afijn, nieuwe bougies gemonteerd, thermostaat, radiator.... En ineens zie ik in mijn ooghoek iets op de grond liggen....
 3. Compressie koud: 9,75 bar op beide cilinders.
 4. Het enige wat hier niet leuk aan is te vinden, is het embleem op tank. Hij ziet er fantastisch uit, dikke goudkleurige USD voorvork, grote remschijven, zadel mooi smal van voren, breed van achter, verstelbare ruit, mooi dashboard. Heerlijk klinkende 895cc paralleltwin met 270° kruktappen, met maar liefst 105pk en 92Nm. Prijs voor al dit moois? €13.950,- Zelfs de kleuren zijn van Yamaha. (R1) Why Yamaha, why? Enigste troost: de Tracer schijnt levendiger en sneller te zijn...
 5. Prop-er

  Gat

  Klopt! Het wordt hoog tijd dat daar eens een keer een moderator ingrijpt!
 6. Prop-er

  Gat

  Zocht je nog ventieldopjes, Chris?
 7. Dat is niet de vermogenswinst die ik online vind. Verre van dat zelfs. Ik lees veel geklooi met timing, pagina's informatie, theorie, verbeteringen, testen, heel veel dyno testen, waarbij het eindresultaat zonder meer beter is dan stock, maar niet significant. http://www.bikeboy.org/ducati2vignition.html Zeker geen zuivere volle 8 pk extra, zonder verhoging max. toerental, en zonder andere aanpassingen, zoals in- en/of uitlaat, compressie, carbs, nokkenassen, flowen, etc. Maar ik laat me graag verrassen door het bewijs!
 8. Dit waren die van mij: (4TX 850 - 1:25)
 9. Prop-er

  Gat

  https://www.123motorlakken.nl/Spuitbus-lak-YAMAHA-MOTOR-(400ml) De verf wordt hier gewoon als 2 laags systeem verkocht, en dat maakt het een stuk voordeliger: 913-BLACK 2-MET. 5RW-F1511-00DEEP-PURPLISH BLUE C
 10. Prop-er

  Gat

  Kleur van de tank is "Black 2" of BL2. Deze staat niet op de site van Dregema, dus ik heb er een mail aan gewaagd. Zij leveren Standox, en daar is BL2 wel degelijk bekend, onder de code "072788".
 11. Goed om te weten, Pieter. Voorlopig heb ik geen behoefte aan een programmeerbare ontsteking. De motor loopt als een zonnetje, heeft voor mij ruim voldoende vermogen, waarbij ik eigenlijk nauwelijks boven de 5000 / 6000 toeren kom. Door de Remus uitlaat heb ik lekker veel koppel onderin (Dyno uitdraai aanwezig), en deze TDM wordt eigenlijk als een soort tractor bereden. Ik schakel wel standaard zonder koppeling, omdat dat zo lekker rap gaat. Dat gaat me een keer opbreken door slijtage aan de schakelwals/vork, dus daarom lijkt me dit een goede, betaalbare en vooral makkelijke oplossing. (geen mechanische aanpassingen) Daarnaast begrijp ik het principe (dat kan ik van de Ignitech niet zeggen), en is deze quickshifter met een app op de telefoon via Bluetooth volledig instelbaar. Verder lees ik dat een programmeerbare ontsteking op een standaard straatfiets weinig tot geen voordelen biedt, en dat je schakelaars moet gaan fröbelen rond het schakelpedaal om de quickshifter werkend te krijgen.
 12. Er zit een passende kabelset bij, die je tussen de bedrading van CDI naar spoel moet monteren. Plug & Pray. Er is ook een uitvoering voor injectiemotoren, maar de werking is in principe hetzelfde. De set wordt aangeprezen als te monteren op alle motoren, zelfs die zonder accu. (De module krijgt dan stroom van een 9V blokje) Mocht de kabelset niet passen, omdat mijn motor van een jaar eerder is, dan soldeer ik 'm er tussen. Het werkingsprincipe is doodsimpel. en eigenlijk vind ik zelfs dit nog overpriced, maar er zit een app bij voor op de telefoon, waarmee je alles kunt instellen. Dat maakt dan weer en hoop goed, en ik heb nergens iets vergelijkbaars kunnen vinden.
 13. Nou....Daar dacht de accuboor toch anders over. En de boormachine ook. Man, wat een compressie als die melkbussen op en neer fietsen. Vanmiddag nog maar eens met de starter proberen. Inmiddels nieuwe LED lampjes besteld als koplamp: https://www.banggood.com/Upgraded-70W-8000LM-LED-Car-Headlights-Bulbs-H1-H4-H7-H11-9005-9006-1156-6000K-White-2PCS-p-1625116.html Niet in H3 te krijgen, maar ik pas er wel één aan. Geen idee of dit past, maar het ziet er compact uit. Verder nog een quickshifter besteld: https://www.healtech-electronics.com/products/iqse/ Aangezien de boel nu toch open ligt, moet dat er maar gelijk in.
 14. Ben ik de enige die nooit foto's van Pannekoek ziet? Klik op "click to choose files", selecteer je foto. Daarna kun je nog optioneel op het plusje drukken om de foto op een specifieke plek binnen je tekst te zetten.
×
×
 • Create New...

Important Information