Spring naar bijdragen

MrGPS

Members
 • Aantal bijdragen

  47
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over MrGPS

 • Rang
  Advanced Member

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. MrGPS

  7 Oktober 13:00 Technodag met Mr. GPS Hans Vaessen

  Weet eerlijk gezegd niet zeker of die scenic segments toen al in mydrive aanwezig waren. Wat ik wel heb laten zien waren de michelin-wegen, maar dat was in MRA.
 2. MrGPS

  7 Oktober 13:00 Technodag met Mr. GPS Hans Vaessen

  Geheel mee eens. Steeds vaker zal zelfs gaan blijken dat voor niets de zon opgaat. Zo maakten tot dusverre veel online planners en apps gratis gebruik van google maps. In de loop van afgelopen jaar is daar veranderd en kosten kaartlicenties (veel) geld. Dat zie je ook terug in de prijsontwikkeling van MRA, waar een lifetime abbo ineens vele malen duurder is geworden. En tsja, ondertussen nemen de mogelijkheden van MyDrive toe. Dat wordt nog een interessant spanningsveld. Nog steeds vind ik MRA het meest interessant (vanwege de integratie met Streetview) maar niet iedereen zal daar 50 euro per jaar voor over hebben. Ondertussen verwacht ik wél dat MyDrive gratis blijft; die kaarten zijn immers van TT zelf. Overigens is het activeren van de scenic segments een kwestie van bij 'instellingen' linksonder een schakelaar omzetten. Mind you: die segments zijn nog in beta fase. Het levert vaak al leuke effecten, maar ik ben ook een vrijliggend fietspad tegengekomen. Het zal nog wel even duren voor dat dat echt uitgekristalliseerd is (en dat zal deels 'community-based' gebeuren).
 3. MrGPS

  7 Oktober 13:00 Technodag met Mr. GPS Hans Vaessen

  Nee, ik heb het over de mogelijkheden van mydrive.
 4. MrGPS

  7 Oktober 13:00 Technodag met Mr. GPS Hans Vaessen

  Ik mag het eigenlijk niet verklappen, maar op grond van de testversies verwacht ik komend voorjaar nog wat leuke vernieuwingen..
 5. MrGPS

  7 Oktober 13:00 Technodag met Mr. GPS Hans Vaessen

  Dag Leon, Da's aardig van je. Als de posterijen meewerken heb je 'm morgen in huis. Ik wens je er alvast veel plezier mee! Hans
 6. MrGPS

  7 Oktober 13:00 Technodag met Mr. GPS Hans Vaessen

  Mee eens: kaartlicenties zijn best kostbare dingen. Paar maanden geleden heeft Google z'n licentie veranderd, Voor routesites die weinig gebruikt worden verandert er weinig, maar bij veel sitebezoekers lopen de kosten van routesites al snel behoorlijk op; zodanig dat die kosten amper uit reclamebanners te dragen zijn. Je ziet dan ook dat sindsdien veel gratis planners (zoals Tyre en de gratis versie van MRA) zijn overgestapt op open street maps. Niets mis mee, maar de extra mogelijkheden zoals MRA die kent (streetview, extra kaarten) kosten gewoon geld... Qua Duitsland/Oostenrijk: zie https://www.mrgps.nl/duitsland-google-streetview/ Ik persoonlijk vond het ook een heel geslaagde middag gisteren. Met, ondanks groot verschil in gebruikersaard en -ervaring naar mijn gevoel de hele middag de volle aandacht; en niemand in slaap gevallen! En dan ook heel erg leuk om te zien dat er dezelfde avond nog, thuis achter de computer vervolg gegeven wordt! Uitstekende exercitie van Leon overigens! En inderdaad: jouw conclusie is ook mijn ervaring. Qua motorwaypoints: misschien een goed idee om je in contact te brengen met de TT productmanager van MyDrive; wie weet wat dat nog oplevert. Nogmaals dank voor jullie aandacht en succes met eea!
 7. MrGPS

  Route bewerken in MyRoute-app

  Hey! Dat wist ik niet! ook weer wat geleerd; dank voor je feedback!
 8. MrGPS

  BaseCamp route slepen

  Wel filmpjeskijker? Zie
 9. MrGPS

  Nieuwe Garmin 396 LMT-S

  Zeker als die 660's voorzien zijn van lifetime update schat ik in dat je met de opbrengst van die twee een nieuwe rider 550 of zumo 396 kunt aanschaffen.. Qua montage: Misschien een tip: je hóeft niet per se recht op het scherm te kijken. Experimenteer ook eens het toestel een ietsje in de ene of ander richting te kantelen. Kan qua reflectie een slok schelen.
 10. MrGPS

  Nieuwe Garmin 396 LMT-S

  De TT is met zekerheid beter afleesbaar. Hooguit spiegelt hij wat meer en moet je de montagehoek van het toestel wat bijstellen.
 11. MrGPS

  Nieuwe Garmin 396 LMT-S

  Muziek hadden we in de voorganger ook al; er zijn echter ook andere zaken vernieuwd. Zie videoreview op https://www.mrgps.nl/garmin-zumo-396-lmt-s/
 12. MrGPS

  Nieuw: Garmin Zumo 396 LMT-S

  Garmin lanceerde vandaag een nieuw toestel: de Zumo 396 LMT-S. Met, in mijn ogen, als belangrijkste vernieuwing de mogelijkheid om via de smartphone routes te laden. Zie de uitgebreide review op https://www.mrgps.nl/garmin-zumo-396-lmt-s/
 13. MrGPS

  Thuislocatie niet opgeslagen Zümo 660

  Heeft even geduurd de oplossing ;). Maar mooi dat de oorzaak duidelijk is geworden. Kleine tip: grote waypoint bestanden zoals deze kun je beter even ombouwen naar een poi (gpi) bestand. Dat kan eenvoudig met http://www.javawa.nl/rtwtool.html
 14. MrGPS

  Aanschaf navigatie

  Yep: het staat in m'n agenda... Voelt op dit moment nog wel als 'heel ver weg'.
×

Belangrijke informatie