Jump to content

Onno45

Members
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

About Onno45

 • Rank
  nieuwkomer

Recent Profile Visitors

159 profile views
 1. Onno45

  Gear indicator TDM900 2009

  Als je de Gipro versnellingsindicator op een TDM900 met ABS wilt aansluiten nog een advies voor de aansluiting op de kabel naar de ECU (bij de stekker aan de linkerzijde van de motor). Het signaal van de snelheid komt van de wit-gele kabel en het signaal van het toerental zit in de grijze kabel. De wit-gele kabel komt van de ABS ECU en de grijze kabel komt rechtstreeks van de opnemer bij de krukas. Als je zo weinig mogelijk wilt solderen bij de stekker van de ECU kun je de aansluiting met de grijze kabel ook maken in de buurt van de krukas. De massa en de 12V kun je overal vandaan halen. Zelf gaf ik de voorkeur aan de + en - van het stadslicht. In mijn geval heb ik de Gipro naast de schakelaar van de handvatverwarming gemonteerd.
 2. Mijn naam is Onno Maatman. Ik rijd vanaf mijn 18e jaar en ben nu 73. Motoren: Jawa 250, Matchless 350 legermotor, HD Liberator, Honda Shadow 750, Honda Shadow 1100, Honda Pan European, TDM 900 (2002 - Geel) en nu TDM 900A (2011 - Rood). Getrouwd, 2 zonen waarvan één met Triumph Speed Triple 1050. Het mooiste is het rijden van toertochten in Europa. Bij voorkeur de Alpen en Dolomieten, maar een lang weekend Duitsland is ook prima. Omdat de Pan te zwaar werd bij het manoeuvreren gekozen voor de TDM. Werkelijk een bijzonder fijne motor.
 3. Onno45

  Gear indicator TDM900 2009

  Ik ben bezig met het overzetten van een gipro van een TDM900 naar en TDM 900A. Het probleem id de ABS. Hiervoor is geen speciale kabel beschikbaar. Je moet het doen met de 4 gekleurde draden van de gipro. 12v en massa is geen probleem. Voor zover ik nu uit het electrisch schema zie zou ik voor de snelheid de wit/gele draad en voor het toerental van de krukas de groen/witte draad in de grote stekker bij de ECU kunnen gebruiken. Heeft iemand hier ervaring mee? Groeten, Onno hoes
×
×
 • Create New...

Important Information