Jump to content

Ulympos

Members
 • Posts

  555
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ulympos's Achievements

Fossiel

Fossiel (11/13)

 1. Ik loop met het idee rond om aan de binnenkant nog een kunststof flap te knutselen omdat ook nu nog het bevestigingspunt van de achterschokbreker "geteisterd" wordt door van de achterband afgeslingerd straatvuil. Zeker bij een nat wegdek.
 2. Ik kies voor een Hagon achterschokbreker en een setje progressieve voorvorkveren via HPS. Ik mik op montage het einde van deze maand.
 3. Ja beide boutjes zijn voorzien van een soort vulbusje. De verlenging met de Puig accessoire ziet er zo uit...
 4. Zijn hier mensen met hun Tracer 700 naar de dealer geweest i.v.m. de terugroepactie vanwege een mogelijk losrakende kettingbeschermer/hugger? Zo ja, wat is er gedaan, c.q. hoe is dat opgelost?
 5. Binnendoor (o.a. Westfriese Zeedijk) met een maatje naar Hippolytushoef gereden, "brommers" kieken bij MoPo. Daarna door naar Den Oever en in de haven een visje eten. Vervolgens weer over binnenweggetjes op huis aan. Totaal 165km.
 6. Nu een paar ritjes gemaakt. Mij valt op dat oneffenheden in het wegdek behoorlijk hard worden doorgegeven. Nu kun je - behalve de veervoorspanning - niets aan de vering instellen. Dus geen ingaande en/of uitgaande demping instellen. Ik heb daarom al een comfortzadel gescoord. Dat zit wat hoger en dempt wat beter dan het zachte standaard zadel. Overigens staat de veervoorspanning op de drie na zachtste positie. Ik meen me te herinneren dat de TDM900A wat meer zitcomfort bood. Ja en om van mijn vorige motor - een FJR uit 2010 - maar niet te spreken. Ik was me bewust dat ik veel in comfort ging inleveren, maar gewichtsbesparing was mijn doel en natuurlijk de levendige Tracer700. Als ik wat centjes over heb, wil ik onderzoeken of progressieve voorvorkveren en een instelbare achterschokbreker een aanmerkelijke verbetering in comfort kunnen bieden. Waarschijnlijk laat ik me adviseren bij HK Suspension in Tiel of Hyperpro Service Center in Alphen a/d Rijn. Die hebben een goede reputatie maar zijn ook prijzig. Zijn er hier luitjes die de vering van hun Tracer700 hebben aangepast en ervaring hebben met bijvoorbeeld YSS schokbrekers of die van Hagon?
 7. Eindelijk.... Vandaag de zwarte opgehaald. Staat nu in de garage. Eerst wat speling uit de gashendel halen en de achterrem wat verstellen. Ook ga wat accessoires monteren. O.a. ouwe lullensteun en een Loobman kettingsmeersysteem.
 8. Ik moet nog wachten op de RDW, dat heb ik niet in de hand.Ga nog wel een en ander aanpassen. Ik denk aan Cosmo navigatiebevestiging + geschakelde voeding aansluiten voor de TomTom Rider 550, ouwe lullensteun (inmiddels besteld in DLD), Kaoko cruise control, Tutoro kettingsmeersysteem en mogelijk het zadel aan laten passen. Als extra zitten er nu al op originele Yamaha handvatverwarming en valblokken. Maar eerst een nieuwe voorband. Achter zit een nieuwe Dunlop RoadSmart 3, dus die komt er voor ook om.
 9. Het is zo ver: een Tracer 700 gescoord. Het is nog even wachten op de RDW voor het NL-se kenteken van deze Belgische brommer.
 10. Niet met een TDM, TRX of Tracer, maar met m'n FJR.... Verkocht, dus die is de deur uit. Met enigszins een bloedend hart, maar ook met opluchting. Het werd me toch echt te zwaar aan de hand. Nu even zonder een tweewieler. Maar..... Morgen kijken bij een particulier aangeboden TDM900A, m'n andere liefde.
 11. Dag Ab, alweer een wat ouder bericht van jou. Inmiddels sta ik ook voor een switch vanuit een FJR, waarbij momenteel de Tracer 700 als 1e optie staat. Ik heb nog nimmer op een Tracer 700 gereden, maar hoop zeer binnenkort dat te gaan ervaren. Jij nog helemaal heppie-de peppie met je Tracer?
 12. Dank voor jullie info. Ik kijk ook uitdrukkelijk naar een Tracer 700. Buitenlandreisjes zitten er waarschijnlijk niet meer in. En anders heb ik als optie een frisse TDM900A achter de hand. Daarvan weet ik uit ervaring dat ik daar erg goed op zit en het een betrouwbare, prettig sturende fiets heb met een fijn motorkarakter is. Inmiddels staat m'n FJR te koop.
 13. Ik vond dit - alweer wat oude - draadje. Omdat ik rondkijk naar een andere Yamaha en dan ook een Tracer 900 in beeld is, ben ik benieuwd naar de resultaten van het flashen van de ECU. Waarom? De eerste generaties Tracers 900 hebben een wat bokkige "laufkultur" . Dat was met de eerste generatie TDM900 ook zo. Later werd het karakter smeuiiger. Welnu als met het flashen van de ECU het karakter van de eerste generatie Tracer 900 wat beschaafder/soepeler wordt, vind ik dat de moeite waard. Zijn hier mensen die wat meer kunnen vertellen over hoe zij dat (bokkende karakter bij lagere toerental) ervaren?
 14. Ik word wat ouder (67) en m'n mooie FJR is looiig, vooral aan de hand vanwege het hogere zwaartepunt. Een beer van een motor en van alle gemakken voorzien. Ik kijk naar een alternatief en kom toch weer bij Yamaha. Afwerking, betrouwbaarheid en de looks. Ik heb al twee keer een TDM 900 gehad. Fijne motor, maar miste net wat vermogen (dat is persoonlijk). Als een TDM 900 100pk had gehad was ik helemaal heppie-de-peppie. De 6e versnelling komt pas in z'n kracht boven de 5500 RPM. Misschien dat een twee tandjes groter achtertandwiel dat 'probleem' zou kunnen tackelen. Dan een Tracer 900. Een paar jaar terug een proefrit gemaakt. Dat kon me niet 1-2-3 bekoren. Ik vond het net een brommer (wil niet oneerbiedig zijn). Bovendien had ik het idee meer boven op de motor te zitten i.p.v. met wat meer bescherming achter de tank zoals mijn FJR of een TDM 900. Wel een goed ding die Tracer, maar werd niet enthousiast, geen WOW moment, zoals op een FJR of een TDM 900. M'n verstand zegt dat ik de Tracer een 2e kans moet geven en een langere proefrit maken. Of eentje huren voor een dag. De reviews van een Tracer 900 zijn echt heel goed en het veel lagere gewicht erg aantrekkelijk. Aan de andere kant t.o.v. van een FJR minder rijwindbescherming en met natweer veel meer spatvervuiling. Maar ja, bij het kiezen van een motor is emotie heel erg bepalend.... Herken je dat? 😁
 15. Beste lui, hoe herken ik in een oogopslag het nieuwe 2017 model en dat ik niet te maken heb met het voorgaande model wat in 2017 op kenteken is gezet. UPDATE 1: ik denk dat ik een fout maak. Nieuwer model is van 2018. Correct me if I'm wrong... UPDATE 2: of kwam in 2017 wel het nieuwe model met verscheidene technische verbeteringen en daarvan in 2018 de GT-uitvoering? Ik hoef niet persé de GT-uitvoering.
×
×
 • Create New...

Important Information