Jump to content

Bassie

Registered
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

About Bassie

 • Rank
  beetje nieuwkomer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bassie

  klepstel vraagje

  Dank voor de snelle reactie. Die 10 Nm zal ik goed in de gaten houden.
 2. Bassie

  klepstel vraagje

  Ik ben bezig met kleppen stellen van m'n TDM 900. In afwachting van de shims die ik besteld heb, vraag ik me het volgende af: De krukas staat in BDP van compressieslag cilinder 1, zoals staat in het WPH. Als ik straks de nokkenassen terugplaats, krijg ik er dan geen last van dat de inlaatkleppen van cilinder 2 door de nokken worden ingedrukt? En hoe controleer ik dan of de nokkenas soepel rond kan draaien, na het vastzetten van de nokkenaskappen? Dat lukt wel met de nokkenas aan de uitlaat-kant; die heeft een stukje vrije slag.
 3. Bassie

  Verdachte TPS

  Volgende week wordt de TPS sensor vervangen, onder garantie. Thanx Ruud, voor de tip . Er was in het verleden een terugroepactie geweest van dit type sensor. De mijne was echter nooit vervangen. Vervanging wordt nu kosteloos uitgevoerd. Goede service van Yamaha .
 4. Bassie

  Verdachte TPS

  De TPS geeft de gasklepstand door, zodat de brandstofinjectie daarop wordt aangepast. Bedankt voor jullie reacties. Ik had de CO al op 20 20 staan, 19 19 ook geprobeerd. En er zitten ook al iridium bougies in. Ik zal de stekker van de TPS sensor nog even controleren en contacten schoonmaken, maar ik denk dat het de TPS sensor zelf is, omdat ie bij DIAG ook verkeerde waarde geeft tussen 19 en 22.
 5. Bassie

  Verdachte TPS

  Hallo, ik heb mijn TDM 900 uit 2005 pas net een maand, maar als ie warm is wil ie vaak heel onregelmatig lopen bij lage toeren. Vooral als ik met constante snelheid door een dorpje rijdt. Stationair en vanaf half gas to vol gas geen enkel probleem. Maar gas lichtjes gas open, gaat ie tegenstribbelen. Aan/uit effect en zelfs al een keer afgeslagen tijdens rijden. Ik heb de synchronisatie gecontroleerd. Stond prima. Als ik via DIAG naar de TPS settings kijk. Loopt ie netjes van 17 (gas dicht) naar 19. Dan gaat ie opeens terug naar 10 en loopt ie alle kanten uit. Vervolgens pakt ie vanaf 21 wee
 6. Bassie

  Hallo

  Laat ik me ook even voorstellen. Ik ben Bas, 40 jaar, uit Apeldoorn en heb sinds een maand een TDM 900 uit 2005 met net 30k op de teller. Prachtige motorfiets en na een Kawasaki GTR 1000 en Honda Nighthawk 550sc, mijn 3e motor. Na altijd 4 cylinder te hebben gereden, is het heerlijk om het koppel nu onderin te voelen. Ik ben er erg blij mee. Ik heb nog wel wat technische vragen, maar die stel ik later wel.
×
×
 • Create New...

Important Information