Jump to content

chris

Clublid
 • Posts

  1,325
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by chris

 1. chris

  Angel Eyes 3VD

  Zoals altijd ben ik wel in voor iets nieuws. Ook heb ik nog wel een paar van die koplamp units liggen.... Dus als je van die ringen maakt.... Mag ik dan op het lijstje? Ene... Ik vind niet dat jij je druk maakt als je zo'n ring ertussen wilt hebben. Het staat veel netter.
 2. chris

  Angel Eyes 3VD

  Was sowieso al een prachtige motor... De nieuwe lampen voegen er een dimensie aan toe. Fantastisch gedaan, mijn complimenten! 👍
 3. Welkom! Zal een mooie 3VD worden. Binnen de club zijn ze zeldzaam aan het worden. Dus alleszins waard om op te knappen Mvg, Chris.
 4. Het zou denk ik helpen als in dit item ook het model wordt genoemd. Het is dan iets eenvoudiger om advies te geven in deze sowieso moeilijke materie. ( Laat de zoekmachine op de site er eens op los..)
 5. Dit is het tool dat ik in elkaar geknutseld heb voor het uitpersen van de seals. Redelijk veel olie extra in de veerpoot gieten, ook weer niet teveel, een paar honderd cc meen ik, veer poot inspannen in de tool op de krik, ik doe voor m'n eigen gevoel er dan nog een spanband omheen, rustig pompen en ,(doorgaans) plopt de keerring er zonder al teveel olie morsen uit. Ik heb er altijd uiteraard wel een paar oude kranten onderliggen en paar doeken bij de hand.
 6. chris

  wens

  Ik wil graag een ieder heel fijne kerstdagen en een super 2022 wensen. ✨ Maak het gezellig! Voor volgend jaar hoop ik snel minder maatregelen wat betreft C, een hoop mooi weer en dat we weer fijn onze motorhobby 🏍️ kunnen beoefenen. Kerstgroet, Chris🎄
 7. Fijn dat ie een teken van leven geeft.🙂 De naald valt idd recht in de naaldbuis als je het kunststof ringetje afgevijld hebt. Een voordeel is dat de naaldbuis dan niet ovaal slijt.
 8. Hallo Jürgen, Herzlich wilkommen am forum. Ein sehr schönes Motorrad haben Sie, es sieht toll aus. Räder vielleicht auch Aprilia? Mfg, Chris
 9. Ten eerste: gebruik je de geprinte modificatie ringen? Zo ja, als ik het vergelijk met de modificatie van het gewone kunststof ringetje dat afgevijld is om in de uitsparing te vallen dan is de geprinte ring aanzienlijk dikker. Ik zit me, in navolging van Abjan af te vragen of die ring dan niet te dik is en zorgt voor problemen.Wellicht te overvloede...De normale werkwijze is: naald er uit, op de naald zitten een clipje, kunststof ringetje en een metalen ringetje. Metalen ringetje vervalt, kunststof ringetje afvijlen tot ie in de uitsparing valt. Het clipje staat bij mij op de 2e stand vanaf de top van de naald. De naald waarvan ik een foto meestuur komt uit mijn carbs en is aangepast bij HPS. Hoop dat iets aan dit verhaal hebt. Ik zou overigens als ik in jouw schoenen stond helemaal terug gaan naar fabrieksinstellingen. Dat heeft mij in ieder geval wel eens gered...😊
 10. Dit is niet leuk meer... In ieder geval voorlopig goed afgelopen. Ik hoop voor dat die bluspoeder verder niet meer schade veroorzaakt dan een vieze motor. Ben geneigd te zeggen sterkte met je carburatie klus!👍
 11. De jet en het schroefje komen er aan!
 12. Korte voorstelronde 😊! Welkom op dit forum.
 13. Moet ff kijken, ik denk dat ik dat onderdeel wel heb liggen. Je krijgt er een pb over. Grt, Chris
 14. Ik zou de rubber nuts even naar binnen duwen. Die houden de binnenkuip vast. Wel even goed kijken waar ze naartoe vallen. Daarna kan je verder.
 15. Welkom! En we zijn gek op foto's. Voor vragen kan je hier altijd terecht.. er zijn wel een paar deskundigen...
 16. chris

  Angel Eyes 3VD

  Strak plan, Rob 🙂 Ik heb nog wel een paar van die koplamp units..
 17. chris

  Angel Eyes 3VD

  Weer een leuk project! Als het allemaal goed werkt zou ik wel meer info willen...🙂. Wat voor koplampen zijn dit? En sluit je eea plug en play aan op de bestaande stekkers? Goed bezig, Abjan!
 18. Kort geleden ook carburateurs weer gemonteerd. Ik had nieuwe inlaat rubbers, die ingevet , beetje WD-40 op de carbs.... Dan voorzichtig wat wiegelen en als je mazzel hebt druk je ze zo op de goede plek. Zo niet....het kan een vervelend klusje worden... Dan met een lange schroevendraaier de klemmen vast, best gepriegel.. idd kabels er eerst op scheelt een hoop ergernis. En dan het luchtfilter erop. Gaat redelijk goed als de manchetten niet teveel uitgedroogd zijn. En vermoedelijk weet je het... Als je iets niet of moeilijk vast krijgt..dan zit het ergens niet goed. Succes, goed bezig!
 19. Welkom Joris! Altijd fijn om weer eens een 3VD voorbij te zien komen. Ze zijn bij de TDM club zo langzamerhand dun gezaaid. Veel veilige km's gewenst op deze oer TDM
 20. Welkom! Een mooie verzameling motoren! Ik houd het bij 2.... verdere ruimte ontbreekt, sleutelplek bij mij is de achtertuin. Sleutelen aan de TDM is prima te doen en bij vragen kan je altijd hier op het forum terecht. Veel plezier met rijden en sleutelen!
 21. Welkom op dit forum ! Je hebt een fijne TDM gekocht! Ik heb er een in dezelfde kleur gehad en er een paar jaar met heel veel plezier op gereden. Veel veilige km's gewenst!
 22. Zoals in eerdere posts opgemerkt werd.. een 1999/2000 model van de TDM 850 is absoluut de fijnste TDM 850. Ik denk dat, naast een stukje administratief onderzoek het voelen, kijken (ruiken) en rijden heel belangrijk is. Kijk ook is op minder voor de hand liggende plekken, achter een kap, onder het blok.. Als het ook daar netjes is zegt dat iets over hoe met de motor om gegaan is. Hoe is het totaalplaatje? Wat ook kan werken.. een tweede persoon meenemen, 2 zien meer dan één. En verdraaid als het niet waar is... Ze rijden zo fijn ..
 23. Eens, bertho, ik denk ook die kant op. Misschien is iets niet goed gegaan met het monteren van de tank.
 24. chris

  Oeps

  Dat is de tps sensor. T throtle P position S sensor. In Nederlands heet het meen ik gasklep sensor. Je mag die dingen maar weinig verdraaien meen ik. Kijk ff in het wph voor meer info.
 25. Er zijn over de ruitjes van de TDM's, de 850 en 900 pagina's volgeschreven. Toets maar es een zoekopdracht in met dat steekwoord. Voor de één werkt hoger, voor de ander juist lager... Zelfs de spiegels kunnen een aanleiding zijn. Ik rij zelf een 3vd, met een lager stuur, en de gewone ruit. Voor mij prima..😊
×
×
 • Create New...

Important Information