Jump to content

appie26

Clublid
 • Posts

  1,234
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by appie26

 1. appie26

  Angel Eyes 3VD

  Compleet anders....... Wat voor een 4TX het beste werkt qua verbetering van de lichtopbrengst laat ik aan de 4TX experts over, daar weet ik nix van.
 2. appie26

  Angel Eyes 3VD

  Toe maar.... Nog geen TDM maar al wel belang bij nogal exclusieve en onzinnige accessoires! Maar ik vind het goed. Ik ga mun best doen.
 3. appie26

  Angel Eyes 3VD

  2 setjes.... Check! Ik ga een poging doen! Grappig. Achteraf kon ik eigenlijk wel verwachten dat juist deze 2 gekken er wel oren naar zouden hebben.....
 4. Welkom Dennis, Altijd leuk als je met name geïnteresseerd bent in een 3VD, da's de typeaanduiding voor de eerste serie met die ronde koplampen. Ze worden wat zeldzamer maar er zijn toch wel wat aanhangers hier voor juist dit model. Het zijn oude beestjes aan het worden dus die sleutelervaring kan waarschijnlijk wel goed van pas komen nadat je iets leuks hebt gevonden. Voor tips & tricks kun je hier natuurlijk prima terecht. Eerste tips die ik je mee kan geven in je zoektocht: Zoek een 3VD van de laatste productie jaren, met een zilvergrijs frame en blok. Die hebben een verbetering in het frame en sterkere 3e versnelling. Voor de rest zal de staat van de motor per aanbieding verschillen dus succes met de zoektocht!
 5. appie26

  Angel Eyes 3VD

  Zo had ik het ook wel opgevat hoor! De redenen dat ik ervan overtuigd ben dat dit geen massa product kan gaan worden zijn dat ik niet denk dat er: A; niet zo heel veel 3VD rijders zijn die deze koplamp mod willen/kunnen maken. B; En mochten ze die mod wel willen, zich zo druk maken om die kier om daar van die ringen voor te willen hebben. Dat neemt niet weg dat als er ergens nog een gek rondloopt die serieus belang heeft bij zo'n setje ringen ik best wel een poging wil wagen om ze nog een keer te maken.
 6. appie26

  Angel Eyes 3VD

  Nooouuuw...... Iets te veel eer. Maar laten we het erop houden dat ik mijn best doe om um in goede conditie te houden en leuke mods te verzinnen.
 7. appie26

  Angel Eyes 3VD

  En de looks in het donker, vanuit de schuur genomen omdat ik ondertussen de zij standaard eraf gehaald heb.
 8. appie26

  Angel Eyes 3VD

  Uitzicht dimlicht. Uitzicht grootlicht. Eigenlijk foto's van niks. Die schutting staat veel te dicht bij......
 9. appie26

  Angel Eyes 3VD

  En nog 1 van opzij omdat ie zo mooi is!
 10. appie26

  Angel Eyes 3VD

  Zoals beloofd wat kiekjes van de hele fiets. Dit wordt um als dagrij verlichting denk ik, alleen de ringen aan. Dit voor in het donker. Maar eigenlijk zie je zo niet zo veel verschil. Deze foto moet eigenlijk over als het wat donkerder is.
 11. Ok. Als beide lampen branden kan dat een originele dubbele koplamp zijn. Latere modellen hebben 2 verschillende lampen, links en rechts. Bij dimlicht brandt dan alleen de linker. De rechter doet alleen mee met groot licht. Om die toch allebei te laten branden bij dimlicht zijn er setjes ontwikkeld die de rechter op halve kracht laten mee branden bij dimlicht. Dit heb ik ook gehad en dat is in het donker echt compleet ruk. Ik zou ff kijken welk type lamp er nu in beide kanten zit. Heb je idd 2 verschillende lampen dan zal er zo'n dubbellicht setje er in moeten zitten. Dan zou ik op zoek gaan naar een unit met links en rechts de dezelfde fitting. Als je al een dubbele koplamp hebt dan kun je kijken wat voor een type lamp erin zit en daar dan een fellere variant voor zoeken. Standaard heeft een originele dubbele koplamp duplo lampen met P45T fitting. Daar zijn van allerlei halogeen varianten voor verkrijgbaar die al een betere lichtopbrengst hebben. Ook zijn daar verloopringen voor te koop van P45T naar H4. In H4 is er nog veel meer mogelijk. Ik heb zelf niet zo veel ervaring met verschillende halogeen varianten maar de keuze is reuze. Ik rijd niet zo vaak in het donker. Ook met LED is er van alles mogelijk. Met LED varianten moet je wel oppassen dat de inbouw ruimte wat beperkt is omdat er een stang van het draagframe vrij dicht achter de lampunit langs loopt en die LED dingen vaak een grote koelkop aan de fittingkant hebben die daar dus niet kan zitten. Ik geloof dat er ook wel Xenon in gezet kan worden. Maar heb ik zelf geen ervaring mee.
 12. Het zijn idd niet de meest fraaie varianten voor een 3VD. Ik ken dit model van Ali en de lichtopbrengst van die was ook ruk. Door dat gat in het midden zitten er niet genoeg ledjes in om lekker fel te branden. Gewone ovale LED knippers passen beter. Ik zou niet teruggaan naar die originele joekels. Die zijn wel heeeel groot. Knipperen ze wel goed? LED knippers geven nog wel eens problemen, dus als je in een spontane bui alleen de knippers hebt uitgewisseld zonder te testen kan het nog wel eens tegenvallen. Het dimlicht is idd niet al te best. Ik weet niet of allebei de lampen branden bij dimlicht of alleen de linker?
 13. appie26

  Angel Eyes 3VD

  Ik kan me nog wel voorstellen dat je een soort kopie van de bestaande glazen maakt door een plaatje plexiglas eroverheen te laten smelten zodat die de juiste vorm krijgt. En die dan in de lamphouders zien te lijmen. Het zijn zo te zien 2 losse glaasjes. Die los van elkaar namaken lijkt me wel te doen. De nieuwe Angel Eyes units in de koplamp houders maken zal ook wel lukken. Het glas is de uitdaging. Ik denk ff hardop. Ik ken de exacte opbouw van een 4tx unit niet dus misschien klets ik maar wat.....
 14. appie26

  Angel Eyes 3VD

  Precies. En die pool uit die link die ik heb gepost heeft dat wel voor elkaar. Ik heb laatst al eens gekeken of die koplamp toevallig in Engeland gespiegeld is. Dan kun je een Engelse unit scoren en dan daar het glas van af pikken. Maar van wat ik zo snel zag zijn die units helaas niet gespiegeld.
 15. appie26

  Angel Eyes 3VD

  Kijk toch eens.... U vraagt en er wordt netjes geantwoord! Is bij een 900 dus ook best wel een klusje maar wat een mooi eindresultaat!
 16. Op MP zie ik er zo snel 2 staan uit 2012. Eentje met 74.000 km voor € 4.990,--. En eentje met ruim 30.000 km voor € 6.099,--. Dus die van jou is op basis van km's aan de prijzige kant. Maar veel hangt af van de extra's, staan van onderhoud etc.
 17. appie26

  Angel Eyes 3VD

  Dat weet ik zeker... Geen massa productie. Zoveel 3VD rijders die daarin willen investeren zijn er ook weer niet denk ik.
 18. Ik zat nog wel ff te denken dat als je de binnenkant van de tank goed schoon wilt maken je de slangaansluiting er wel ff uit moet halen. Daar zitten 2 filterstaafjes op die in de benzine staan. dus als je de tank laat leeglopen met dat als laagste punt gaat alle prut zich daarom heen nestelen. Als je die aansluiting er uit haalt dan kan de prut daar beter weg en kun je gelijk die filtertjes checken of ze goed vast zitten en schoon zijn. Zde willen nog wel eens los schieten. En bij het terugmonteren wel een nieuwe rubber seal gebruiken!
 19. appie26

  Angel Eyes 3VD

  https://m.facebook.com/groups/138078280132937/permalink/320763458531084/?m_entstream_source=contextual_profile_feed Het kan wel maar is dus wel een flink stukje huisvlijt.. .
 20. appie26

  Angel Eyes 3VD

  Goed idee. ik zal um komend weekend ff naar buiten rollen. Echt aan het werk wil nog niet. Er missen wat cruciale onderdeeltjes aan i.v.m. winterprojectjes. Maar daar zie je nix van op een foto. (Zolang die maar van de rechter kant genomen wordt tenminste).
 21. Als je de tankdop er even af haalt en hem op de kop houdt kan ik me niet voorstellen dat er dan nog wat in blijft zitten.....
 22. Op een verder standaard blok zou ik de moeite niet nemen om daar een TRX systeem o.i.d. op te gaan passen. Gewoon blijven uitkijken naar een mooie demperset met E keur. Qua mods en zo. Ga er lekker mee rijden en haak een keer aan bij een clubrit of de sleuteldag. Dan krijg je vanzelf wel weer nieuwe ideeën. Ik denk al een jaar of wat dat de ideeënbus leeg is maar toch komt er nog altijd wel iets leuks voorbij wat er dan op of aan moet.
 23. Welkom Jari, Leuke 3VD met mooie extra's! Succes met het verdere opknap werk en maak je niet druk. HPS krijgt um vast wel aan de praat!
 24. Ze lijken qua bochten verloop een beetje op die van een TDM 900. Daar zijn zat foto's van te vinden. De bochten eindigen ong. ter hoogte van de achterbrug ophanging. Er zit een beugeltje aan voor een ophang punt onderaan het blok wat een TDM niet heeft. Je moet dus vanaf daar zelf verder naar de aansluiting met de einddempers. Hoe dat moet gaan lopen ligt helemaal aan je zelf, en aan de te gebruiken einddempers. En als je het ophangpunt onder het blok wilt blijven gebruiken moet je die steun op de uitlaat aanpassen zodat je uitkomt bij de ophanggaten in het blok van de TDM .
 25. Die olie moet trouwens Putoline Sport 4R 10W-40 zijn.
×
×
 • Create New...

Important Information