Jump to content

Robert

Clublid
 • Content Count

  147
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Robert

 1. Robert

  Voorwielmontage TDM900

  Als de specialist het zegt, hoef ik helemaal niet meer te twijfelen. kan ik zaterdag weer lekker
 2. Robert

  Voorwielmontage TDM900

  Top. Ik ben gerust. Dank allemaal
 3. Robert

  Voorwielmontage TDM900

  Ook dat randje lijkt het (door het vuil heen 🤣) 👍 Thanks
 4. Robert

  Voorwielmontage TDM900

  Ff foto gemaakt. Ben graag 100% zeker. Zeker als het mijn motor betreft.😟 Iemand met een 900 in de gelegenheid om te checken met eigen wiel? De rode pijl wijst dus naar het stuk van de as dat door de vork steekt. Het kan niet anders dan dit, maar zoals gezegd.....beetje obsessief gedrag. Ik weet 't.😩
 5. Robert

  Voorwielmontage TDM900

  Dat is dan ook weer waar. Bedankt mannen..
 6. Robert

  Voorwielmontage TDM900

  Simpeler kan inderdaad niet. Heb ook gewoon de manual gevolgd. Maar wat me verbaasd aan de constructie is dat er dus geen flens of rand in de vorkpoot zit waar de kop van de as tegenaan komt. Die kan er dus helemaal doorheen. Het enige dat voorkomt dat de vorkpoot over de askop kan schuiven is dan dus de imbusbout die hem vastklemnt.
 7. Robert

  Voorwielmontage TDM900

  Hoi Japie, ik heb het inderdaad zo gedaan, maar klopt het dan dat de as (3) aan de binnenkant van de rechter vorkpoot er weer een stukje uitkomt? Ziet er zo gek uit. Wiel draait vrij rond en heb net stukje gereden en niets gemerkt verder. Zal wel goed zijn.
 8. Heren en dames, ik heb het voorwiel van mijn TDM900 (2005, geen A) gedemonteerd om hem te laten balanceren. Voorband bleek niet lekker. Ik heb het wiel teruggeplaatst en de as met 72Nm aangedraaid maar het lijkt of de hele kop van de as door de rechter vorkpoot steekt. Een mm of 1,5 a 2. Klopt dit? Dan zit de kop dus alleen maar "vast" met de inbus om de vorkpoot weer om de as vast te zetten. Ben de 4TX gewend en daar zat het natuurlijk ander maar wel logischer.
 9. Robert

  Krauser Koffers

  Koffers verkocht en meteen op de motor gezet. Kostte toch wat meer tijd dan ik dacht. Op mijn 4TX van '97 was het ongeveer een 45 minuten. De koper heeft een 4TX van 2000. Maar het spatbord is net even anders en er zaten geen originele knippers meer op. Ruim twee uur bezig geweest, maar wel gelukt.
 10. Robert

  Krauser Koffers

  Bedankt mannen. Ik heb voor de zekerheid mijn advertentie aangepast: Geschikt voor 4TX. Dan is het in ieder geval duidelijk waar het wél op past. Gr. Robert.
 11. Robert

  Krauser Koffers

  Allen, ik heb mijn Krauser koffers te koop gezet, maar heb nu enkele vragen over "pasbaarheid" van de types TDM850. Ik heb zelf een 4TX van 1997, dus ga ik er van uit dat de beugels op alle 4TX'en passen. Volgens mij zijn de 3VD en 4TX technisch gelijk, dus zouden ze ook op alle 3VD's moet passen. Klopt mijn aanname?
 12. Robert

  Zadel upgrade

  Te overzien wel, maar niet mals. Heb er erg lang over moeten denken maar kreeg bij langere ritten steeds last van een houten reet. Op mijn VFR had ik ook een Topsellerie zadel en dat zat stukken beter. Daarom toch maar de knoop doorgehakt. Kosten: Opnieuw bekleden en vormen + zitting voor de bestuurder 3cm langer gemaakt: 232 Euro Verzendkosten Frankrijk - Nederland 20 Euro. De rekening van Topsellerie was dus 252 Euro. Maar ik heb een donorzadel gekocht bij Pieter en die moest ook naar Frankrijk worden verstuurd. Kwam er nog 60 euro bij. Totaal 312 Euro dus. Maar ik ga weer veel comfortabele uurtjes maken op mijn TDM.
 13. Robert

  Zadel upgrade

  Half mei bij Pieter een donorzadel gekocht en opgestuurd naar Frankrijk. Vrijdag hebben ze hem teruggestuurd en vandaag ontvangen: [url=http://s61.photobucket.com/user/rtempel13/media/zadel_zpsludyrnff.jpg.html][img]http://i61.photobucket.com/albums/h54/rtempel13/zadel_zpsludyrnff.jpg[/img][/url] Helaas kan ik (door een complicatie tijdens het niersteenvergruizen) er de komende weken alleen maar naar kijken....
 14. Robert

  1 van ons?

  1 van de club vanmorgen tegen achten op de A20 en vervolgens A16? Zilver met zwarte TDM, linkerhandje los in de bocht naar de A16. Lage gympen, dunne katoenen broek en groene parka met capuchon........ Iedereen moet het natuurlijk zelf weten en ik kan niet bepalen wat iemand wil en/of [b]KAN[/b] besteden aan motorkleding maar ik moet er niet aan denken wat er van je overblijft als je een schuiver maakt.
 15. Mijn bandenman haalt, na het monteren van de nieuwe banden, standaard een lapje met remmenreiniger erover. Nu 3x bij hem geweest en ook in de stromende regen erna naar huis geen enkel probleem gehad.
 16. Robert

  Kenteken vervangen

  [quote="Flamingo"]Ik ben ook niet zo thuis in die wereld......maar kan je gewoon naar de gemeente lopen en vragen dat ze deze omwisselen.....of hoe gaat zo iets. Ik wil namelijk ook wel zo'n kleintje.[/quote] Zoals Harald al aangeeft: Je hoeft nergens fysiek heen. Gewoon op de website van de RDW kijken. Je krijgt alles thuisgestuurd.
 17. Robert

  Kenteken vervangen

  Waarschijnlijk wist iedereen het al maar ik kwam er twee weken geleden pas achter..... Je kunt die oude kenteken papierenzooi (voor de eigenaren van de wat oudere fietsen) gewoon omruilen voor een kenteken op creditcardformaat. Kost 9,90 Euro maar dan ben ik wel mooi van die bult in mijn portemonnee af. (verder zit er toch weinig in... )
 18. Robert

  Verf kleuren 3VD

  Rectificatie: Voor body parts is dat niet nodig. Voor verf moet je wel ff het kleurnummer/code weten. (onder je zadel volgens mij). Op de site staan o.a. alle yamaha kleurcodes vermeld. Ik heb ooit eens geel en zilver voor mijn 4TX besteld. Bij geel krijg je twee lakstiften omdat het metallic is. Daarna blanke lak erover. Kleur klopt perfect.
 19. Robert

  Verf kleuren 3VD

  Gewoon hier: www.twowheelparts.nl onder "EPC" aanmelden en serienummer invullen. Je kunt dan alle nieuwe orginele onderdelen bestellen vanaf exploded-view tekeningen, maar ook bijv. lakstiften Als je aangemeld bent met je serienummer krijg je automatisch de juiste kleur.
 20. Het is trouwens niet zo heel gek, een lage km stand. Mijn TDM is van 97 en ik ben tweede eigenaar. Ik heb hem in 2011 gekocht met 34000 op de teller, onder een meter stof. 5 jaar later staat hij op krap 46000. Dat is voor zowel de eerste eigenaar als mezelf nog geen 2500 Km per jaar. Dat is al de helft van je gemiddelde, Frits. Gewoon door tijdgebrek geen tijd om te rijden, maar af toe een ritje daar maak je geen kilometers mee. Het is nu juli en ik heb denk ik 4 keer op de motor gezeten....... En ik denk dat ik niet de enige ben.
 21. Zaterdag werd mijn broertje 50 jaar. Met een paar oude dienstmaatjes en en nog wat ongeregeld motortuig hebben we hem verrast en meegenomen voor een tochtje van een kleine 200 Km. Van het Gooi richting Arnhem, de Veluwe, en toen weer terug. Prachtig weer, mooie rit geworden. Alleen jammer van die 3 's.........
 22. Balen Gerrit, maar als je van de brug afkwam en op de Dominee Martin Luther Kinglaan voor het verkeerslicht stond: Die weg heeft twee rijstroken met verkeerslichten met pijl naar rechts. Twee rijstroken met met ronde verkeerslichten voor rechtdoor, én twee rijstroken met verkeerslichten met pijl naar links. Dat zijn 6 rijstroken!!! Als die allemaal rekening zouden moeten houden met eventueel verkeer dat op de stadsbaan rijdt zou het meteen vast staan. Als jij linksaf slaat met groene pijl hoef je geen tegenliggers of ander verkeer te verwachten. Het kan niet anders zijn dat als jouw verkeerslicht groen is geweest, de stadsbaan rood heeft gehad. Ook al is het een voorrangsweg. Het is trouwens ook nog een relatief nieuw aangelegd stuk. Ik kom daar wel vaker (in het koekblik dan). Als de Stadsbaan rijdt, staat de Martin Luther Kinglaan stil en andersom. Succes met herstel voor zowel je zelf als de TDM.
 23. Robert

  Laatste rit

  Maandag mooie rit geweest. Kleine 300 Km gereden en vaders uitgestrooid op een prachtig plekje. Ik heb de route niet gebruikt want mijn el cheapo navigatie verslikt zich in routepunten die hij mist. Had ik tijdens mijn eerste KMR ook al last van. Heb gewoon het adres in Lochem ingevoerd en aangegeven dat hij snelwegen moet vermijden. Dan heb je de keuze tussen: snel, kort en gemakkelijk. Bij gemakkelijk berekend hij zowat dezelfde route als Manus had doorgegeven. Dat scheelde een hoop skippen van routepunten en als we toevallig even anders reden, wilde hij niet naar het volgende routepunt maar gewoon naar de bestemming.
 24. Robert

  Laatste rit

  Mooi idee, van die stepjes. Gaan we doen.
 25. Robert

  Laatste rit

  Super Manus . Ik heb hem meteen gedownload. Voeg ik de overige punten toe en hebben we een mooie laatste rit. Bedankt.
×
×
 • Create New...

Important Information