Jump to content

TDMprutser

Clublid
 • Posts

  473
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by TDMprutser

 1. Het maakt al een stukje uit wat voor model TDM je hebt. Bij de 900 bijvoorbeeld zit een stekker onder het zadel die bedoeld is voor alarmvoorbereiding. Daar zit een geschakelde 12V op. Ik heb met minimaal sleutelen de draad van de TomTom naar achter doorgetrokken, en daar een paar stekkertjes opgeknepen en in de juiste aansluiting van de stekker gefrut. Werkt als een zonnetje, en geschakeld op contact.

 2. Dit zal inderdaad eerder een browsergerelateerd probleem zijn dan aan het forum liggen. Ik werk met Chrome op de laptop en ondervind geen enkel probleem. Wat Harald ook al aangeeft: cookies en geschiedenis clearen, en anders eens in een incognito venster proberen.

 3. Belangrijkste met helmen is en blijft zelf passen. Ik heb bijvoorbeeld blijkbaar geen HJC-hoofd. Alle HJC helmen die ik heb geprobeerd klemmen heel erg op mn voorhoofd. Om de reden die List noemt ben ik ook een fan van systeemhelmen, want sinds een paar jaar brildragend. Gewicht en lawaai zijn iets meer, maar dat is voor mij geen probleem. Er zit qua lawaai wel veel verschil in de helmen, ik had eerst een Caberg maar die was toch aanmerkelijk rumoeriger dan de Shoei Neotec die ik daarna kocht. Inmiddels overigens vervangen door een Neotec II. Wat ik ook wel fijn vind is dat de oortjes van mn Cardo set er makkelijk in passen zonder tegen mn oren te drukken.

 4. Sietse, ik denk dat je eens zou moeten overwegen om een ritje naar Hoornsterzwaag in te plannen... Er zijn een aantal 'standaard' aanpassingen die de meesten doen, sommigen zijn relatief eenvoudig zelf te doen en sommige vereisen wat meer kennis/materiaal/gereedschap. De standaard dingen die bij de meesten goed helpen om het schokken te verminderen (verdwijnen zal het nooit helemaal, het is en blijft een tweecilinder) zijn iridium bougies, afdoppen van de klep in het luchtfilter, CO goed instellen via het dashboard en de vlinderkleppen gelijk zetten. Ik verwacht dat als Pieter Hessels er even naar kijkt, je waarschijnlijk een heel andere TDM mee terug krijgt dan waarmee je heen gereden bent.

 5. De 3VD is het enige model met de 360-graden krukas. Alle modellen daarna zijn 270 graden. Dus bouwjaar 1991 t/m 1995. De bekende aandachtspuntjes: olieverbruik checken, benzineverbruik (gasbuizen kunnen uitgesleten zijn) en de standaardpuntjes die bij een motor van dergelijke leeftijd naar voren komen.

 6. 2 uur geleden zei robnieuw:


  Na de bocht klonk het ws iets anders 😜

   

  Daar wil ik graag wat aan doen ( in positieve zin) 👊. Ik mis echt bochtentechniek. Binnenkort weer een bochtentraining doen. Misschien door de club georganiseerd? 

   

  Gewoon even bij 2TheExperience kijken, half dagje trainen en je bochten gaan ineens een heel stuk beter!

 7. 8 uur geleden zei Yammer900:

  Ik vind deze dempers wel erg fraai qua geluid en hoe ze er uit zien:

   

   

  Toont en klinkt wel een beetje als de Mivv uitlaten die onder de mijne zitten... Weet even niet welk model dat is, of hoe betaalbaar ze zijn, maar klinken lekker en niet te gek luid. 

 8. Maakt wel duidelijk met wat voor krachten je binnen een motor te maken hebt... Deze is wel stuk ja!

  Heb bij een werkplaats van de NS overigens eens mogen zien wat een 12 cilinder diesel van een 6400 locomotief (zo'n goederending met de cabine in het midden) doet met een zuiger die vastloopt. Die was mooi binnenstebuiten gekeerd 🤪

 9. Ik denk dat je daar gewoon een beetje aan moet wennen. Met de Hyundai van mn vrouw (ja ik weet het, twee wielen te veel...) heb ik dat ook als ie koud is. Daarna geen last van. Met de TDM heb ik het nog niet echt gemerkt moet ik zeggen.

×
×
 • Create New...

Important Information