Jump to content

Peter

Administrators
 • Posts

  379
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Peter

 1. Wellicht een interessante tip. Twee weken geleden zelf aangeschaft, deze tomtom 550SE. Bevalt prima, cashback is al toegekend (is wat gedoe om alles in te vullen). Kosten: 329 - 70 = 259 euro Extra's: tasje 1 jaar extra garantie (totaal dus 3 jaar) 1/2 jaar gratis tomtom go app op je smartphone Het schijnt dat de gratis montage bij deze aanbieding komt te vervallen. Is voor mij geen punt, doe ik toch zelf 😇 Is/was bij meerder winkels verkrijgbaar. Zelf bij motorkledingstore aangeschaft (nu uitverkocht). In elk geval nog bij: Tomtom met cashback Zo heb je voor een leuk bedrag een vrij goede navigatie! Actie loopt geloof ik tot 9 juni as. Dus wanneer je deze wilt kopen, zou ik niet te lang meer wachten.
 2. Al weer jaren geleden op mijn TDM900 een schortje van pvc dakbedekking gemonteerd en bovenlangs afgekit. Werkt nog steeds prima!
 3. Bij de vorige motor van mijn oudste zoon ook zoiets bij de hand gehad. Dat bleek uiteindelijk niet de stator/spanningsregelaar te zijn, maar kortsluiting in de accu. Getest door de motoraccu even te vervangen door een autoaccu m.b.v. de laadkabels. Toen bleek de spanning ineens wel de nodige 14,3V op te leveren. De oude accu trok dus heel erg veel stroom. Toen nog geluk gehad dat de stator en spanningsregelaar niet kapot zijn gegaan. Nieuwe accu er in en alles werkte weer naar behoren. Stator kun je losgekoppeld van de spanningsregelaar checken door de 3 fasen AC te meten. Niet al draaiend aansluiten op de spanningsregelaar. Is het toch niet de accu, dan is dit wellicht een alternatief: https://www.ebay.co.uk/itm/Alternator-Magneto-Stator-for-Yamaha-TDM900-TDM-900-ABS-02-10-5PS-81410-00/154283910072?fits=UKM_Make%3AYamaha|UKM_CCM%3A900|UKM_Model%3ATDM&hash=item23ec09a3b8:g:IcAAAOSw6tdf-XWw
 4. Helaas moeten we berichten dat de motorbeurs komend jaar in zijn geheel niet doorgaat. De beurs heeft i.v.m. de huidige covid pandemie besloten ook de eerst voorgenomen MOTORoutletbeurs af te gelasten. Zie voor meer informatie: Motorbeurs Utrecht 2021 Het bestuur.
 5. Peter

  Lid worden.

  Wordt aan gewerkt. Maar is wat lastig zo zonder test site. Probeer het voor het eind van het jaar op te lossen.
 6. Ach, jaren geleden eens de keerringen bij mijn eerste motor laten vervangen bij de motorzaak waar ik de motor ook had gekocht. Rekening met o.a. een liter olie afgerekend. Een jaar laten vond ik de voorvork veren nog steeds heel erg soft, dus een paar progressieve Hagon veren besteld en gelijk nieuwe olie. Let op: er lekte niets! Voorvork open gemaakt en er kwam uit beide voorpoten samen één koffiekopje olie uit. Geen wonder dat die vering zo soft aanvoelde. Demping was nagenoeg afwezig. Vanaf die tijd doe ik eigenlijk alles maar weer zelf, onder het mom: wanneer je het goed gedaan wilt hebben moet je het zelf doen
 7. Beste Rick, Of er zit een haaltje aan het chroom van je vorkpoot of er is (weer) iets hards, vuil tussen gekomen. Wat ik zelf sowieso doe telkens aan het begin van het seizoen, is de motor op de middenbok (voorvork zover mogelijk uit de veren) en vervolgens met waterprooof schuurpapier van 1200, of 1500 korrel o.i.d. mét een hele dunne olie zoals WD40 de chrome poot radiaal opschuren zodat alle ongerechtigheden er af zijn. Inmiddels zitten mijn keringen er geloof ik al ca. 6 jaar zonder problemen onder. In dit voorjaar nog de veren vervangen door die van Hyperpro, zonder de keerringen te vervangen (wel de olie natuurlijk). Wat verder ook goed helpt is een S-vormig stukje plastic uit een dunne plasticfles knippen (bijv. een 2 liter melkfles met vlakke zijde zonder ribbels) en de haak van het stukje plastic voorzichtig tussen de keerring en poot wurmen en rond de chromen poot draaien. Wel eerst de stofkappen naar boven schuiven. De haakvorm van het plastic haalt dan vaak net een klein korreltje weg wat tussen de lippen van de keerring is gekomen. Zorg er wel voor dat de vooras zonder spanning op de vorken is gemonteerd. Mooie handleiding van Dave Moss: https://www.youtube.com/watch?v=qTve7M4zOlE Succes!
 8. Peter

  Kleppen stellen

  Niet te druk om maken na 40.000km. Foto geeft ook een schuin en wellicht enigszins vertekend beeld. Bij mijn 900 was de stand na 120.000km met een inbussleuteltje als maatlat: Op het engelse forum kreeg ik de boodschap dat het er na een nieuwe nokkenasketting net zo uitzag. Dus heb ik het lekker zo gelaten en de TDM rijdt als een dolle
 9. Peter

  noppenbanden

  Het is waar je 'm voor nodig hebt, kijk maar eens naar Masterbrewer op z'n 850.
 10. Ik heb deze (een paar jaar geleden heb ik de gewone ronde besteld): https://www.uitlaatstore.nl/detail/9832645-tsu-ya08rid-tdm900a-remmen-remschijven-achterzijde-tsuboss-wave-yamaha-tdm-900 Remt als een dolle, bevalt prima en niet duur!
 11. Peter

  Omval gevoel

  Hoewel de combinatie van Theo en 'omvallen' mij aan een heel ander filmpje doet denken, hierbij wellicht wat zinvolle informatie van Dave Moss: Contact Patch: Recommended Motorcycle Tire Pressures are Wrong De adviezen voor een 4TX van Yamaha zijn ook gebaseerd op banden die eind jaren 90 beschikbaar waren. Inmiddels zijn we qua technologie al weer mijlen verder.
 12. Hoi Ab, mooi dat je weer terug bent Maar, was je de TDM900 gewoon zat, of een andere reden om die weg te doen? In elk geval ben ik benieuwd naar je ervaringen met de 700 tracer. Lijkt me veel meer een opvolger van de TDM dan de 900. Binnenkort wil ik op beiden een keertje proefrijden.
 13. Hoi Thomas, kijk even naar mijn reactie uit het verleden: Yuasa AGM YT12B-BS accu voor de TDM900 Gebruik ik nu al weer ruim een jaar. Geen probleem. 24 uur na het vullen een tijdje op z'n kop zetten op een krant, zeker weten dat er geen zuur uit komt, dan pas de doppen er op. AGM is een glasmat accu die in die mat alle zuur absorbeert. Kan dan absoluut geen kwaad. Ik had hiervoor een Varta met dezelfde eigenschappen. Heeft het ruim 10 jaar uitgehouden. Succes!
 14. Vooruit, ik bijt het spits af. Stuur ze maar op!
 15. Peter

  TDM 850 4TX getuned

  Hey Pieter, Dat is een aanzienlijke vermogenswinst. En mooi om te lezen dat die gele van Anouk het ook nog steeds zo goed doet. De 900 van mij staat inmiddels op 135.000 en loopt ook nog als een tierelier
 16. Helemaal mee eens. Op mijn passat gaan de wiellagers al zo'n 620.000km zonder problemen mee. Dus, waar heb je het over na 160k?? Maar: geen hogedrukspuit gebruiken en goed waterproofvet in de keerringen na een wielwissel. Het is vrij simpel te voelen met je hand of een lager soepel loopt of wat "gromt of knarst" bij het draaien.
 17. Probleem komt meer voor. Zie Leehenty op: Carpe TDM
 18. Peter

  Klepspeling.

  Dry sump systeem. Er kan een goede 3 liter in de olie tank boven het blok. Wanneer de terugslagklep goed sluit dan loopt die vulopening daarna over. Even laten draaien om wat olie weg te pompen naar het blok zelf en je kunt weer verder afvullen. Bij mij was de terugslagklep kort geleden blijven hangen bij het laten leeglopen. Met het vullen liep eerst een groot deel in het blok zodat na ca. 3,9 liter het olie-niveau lampje ging branden bij het starten. Even een stukje rijden en het ging uit en bij controle bleek het niveau net boven het max. Perfect dus.
 19. Peter

  lege accu en opladen

  Ik had een TDM900 in m'n hoofd En jij hebt een 850. Nico heeft (uiteraard) gelijk.
 20. Peter

  lege accu en opladen

  Op zich kan dat, maar ik zou een acculader altijd rechtstreeks op de accupolen aansluiten voor optimaal contact. Ik denk dat je in de war bent met het aansluiten van startkabels. Om dit te voorkomen heb ik een relais geplaatst tussen de accu en de stroomverbruikers zoals een navigatie en handvat verwarming. Dat relais wordt direct aangestuurd door het stadslicht en dat weer via het contactslot. Zo heb je geen kans op een eventuele lekstroom. Normaliter zou een voeding voor een tomtom geen stroom mogen trekken, zeker niet wanneer je de tomtom zelf hebt verwijderd zoals je schrijft. Wanneer je de tomtom laat zitten, zou er een kleine laadstroom naar de accu van de navigatie kunnen lopen, maar of dat je motor accu kan leegtrekken??
 21. Peter

  olie

  Zonder "friction modifiers" of iets dergelijks, is het volgens Yamaha toegestaan. Alleen, hoe herken je die toevoegingen?? Gebruikershandleiding: Om het slippen van de koppeling te voorkomen (de motorolie dient im- mers ook voor smering van de kop- peling) mogen geen chemische additieven aan de olie worden toe- gevoegd of oliën worden gebruikt met een hogere kwaliteitsaandui- ding dan “CD”. Gebruik ook geen oliën met een “ENERGY CONSER- VING II” of hogere aanduiding.
×
×
 • Create New...

Important Information