Jump to content

Nico

Clublid
 • Content Count

  1,511
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nico

 1. Nico

  handvatsteun

  Yep, tweetakt De suzuki 500 was een T 500, geen GT. De T500 had nog een 2LS trommelrem in het voorwiel, de GT had een schijfrem. Later, in '74 ook een GT gehad, omgebouwd naar racer met racezuigers/cilnders en expantiepijpen.
 2. Nico

  Nieuwe banden

  sorry, je hebt gekijk Voorband is 110/80-18 Strekking van mijn opmerking blijft overeind.
 3. Nico

  Nieuwe banden

  Waarom zou je, in de standaard maten (150/70-17 en 120/80-18) is ruim voldoende keus Wil je echt sportbanden gebruiken monteer dan een 17" voorwiel
 4. Nico

  bandenspanning 4tx

  Rij al sinds een paar jaar op Pirelli Angel GT. Nu mn derde setje erop liggen, (4 e achter, vette schroef erin) Bevallen mij goed, je went ook aan een band. Maar ben niet éénkennig, nooit geweest.
 5. Nico

  bandenspanning 4tx

  Yep, ik reed de M PilotRoad ( 2, 3 en 4) op 2.4 voor en 2.6 achter. Had graag de voorband ook iets zachter gehad maar dan stuurt de Pilot road helemaal niet meer. Wat sturen betreft is het een K*t band. 2,4 is echt het mnimum voor de voorband. Achter geeft een lagere druk iets meer grip, maar de glijfase en daarmee het waarschuwen van de band wordt minder. Een hogere druk geeft wat minder slijtage ( cuppen) en de band blijft mooi "rond"
 6. Ik prak de track direct zonder te kijken in de Zumo en laat de Garmin er een route van maken.
 7. Altijd jammer als je door lichamelijk ongemak niet van je hobby kan genieten !
 8. https://www.tdm-yamaha.heliohost.org/
 9. Nico

  geschwindigkeitsrotor

  De 900A met ABS heeft geen opnemer op de uitgaande as. Snelheidsopname voor snelheidsmeter via de ABS rotor van het voorwiel.
 10. Nico

  Vering

  voor of achter ?
 11. Nico

  handvatsteun

  @List : je hebt een PM
 12. Nico

  handvatsteun

  of topic: Monza 160 had ik in 1968, zie foto on Topic: stuur me je adres per PM, gaat ie morgen op de post Nico- Ducati Monza 160 1965.tif
 13. Nico

  handvatsteun

  off topic, de Jawa California was de laatste stuiptekking van een roemrucht en populair merk. Heb in de jaren 70 o.a. 2 CZ's 175 gehad. Heb het even nagekeken, maar in 1972 had ik o.a. een Suzuki GT500, een T350 en een Ducatie Monza. on topic: De handvatsteun past op de TDM, Montage gaat het makkelijkst door door hem een minuutje in kokend water te leggen. is dan eenvoudig vervormbaar.
 14. Nico

  Zondagmeeting

  Normaal zou ik alles afzeggebn voor zo'n spontane (gratis) rit. Maar a.s. zondag heb ik een ritje met MC08. Ben ik ook lid van.
 15. Nico

  handvatsteun

  Niemand ?
 16. Nico

  handvatsteun

  Vrije slag minimaal, geen axiale speling en geen aanlopen tegen de trillingdemper. Routing van de gaskabels met ruime bochten en de draaipunten goed gangbaar. Veel meer kan je inderdaad niet doen
 17. Nico

  handvatsteun

  Voor mij werkte het niet. Zat steeds in de weg . De slag is te groot. Misschien met een snelgas korteslag handel Proef gedaan met een iets ingekorte maar ook die was er weer snel af. Belangrijk is een spelingvrije en nagenoeg weerstanloze goed vrij lopende gashandel. Heb deze twee liggen en doe er niks mee.
 18. Op zeker Trillingen!! Met name hoogfrequente trillingen waardoor materiaalmoeheid Geperst stalen frame is eenvoudig en goedkoop te produceren. In de jaren vijftig en zestig was dit een heel populaire manier van produceren. Heb zelf ervaring met stalen frames van de NSU Max, supermax en de Sportmax. In de loop de jaren werd het geperst stalen frame steeds aangepast maar kon niet voorkomen dat na zo'n tien jaar gebruik haarscheuren ontstonden. De supermax en met name de sportmax had dan ook een aangepast en versterkt frame. Opvallend is dat de frames van de NSU Lux en Superlux geen last hadden van scheuren, zelfde framconstructie. Wellicht doordat dat 2 takters waren
 19. Nico

  Aanhaalmoment

  Yep, ik had nog een klem gemaakt om de poten van de trekker tegen de flens te drukken.. Zorg wel dat je goed in lijn trekt. Zijn maar dunne boutjes
 20. Nico

  Aanhaalmoment

  Ik heb jaren geleden met twee armen van een pullytrekkker en een steekastrekker iets in elkaar geknutseld. Helaas geen foto van gemaakt . Ook eens een trekker gezien die gemaakt was van een Mercedes injector trekker. Meestal kiest men ervoor om de flens door te slijpen met een dremel.
 21. Nico

  Vering

  Vanaf 2004 zijn de voorveren aangepast. Zijn een stuk "slapper" geworden. > 2004 0-80 mm 6.86 N/mm < 2004 5,39 N/mm 80-150 mm 9,32 N/mm 7,84 N/mm
 22. Nico

  Vering

  Standaard veren zijn niet progressief, maar twee traps gewonden. Bij Hyperpro wordt olie 15 meegeleverd, dikker dan standaard dus. Standaard is SAE 10. Mijn 900 reageerde op de dikkere olie niet goed. terug naar SAE 10 en daarna ook de hoeveelheid olie aangepast aan mijn wensen. kwam uit op 170 mm ca 450 ml per poot.
 23. Ouwe Kaas, lekker.....
 24. De ene bocht is de andere niet.....
×
×
 • Create New...

Important Information