Jump to content

Ab3VD

Clublid
 • Content Count

  405
 • Joined

 • Last visited

About Ab3VD

 • Rank
  Fossiel

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Het was weer een zeer geslaagd buitenlandweekend, iedereen die daaraan heeft bijgedragen bedankt ! Prima hotel, mooie routes, goed gezelschap en de eerste drie dagen mooi weer. We hebben de Westerwald/Sauerlandroute en de Cochemroute gedaan, het was genieten ! Vooral de route terug vanaf de Moezel was bijzonder fijn om te rijden. Wel wat vaste buitenlandgangers gemist, hopelijk zijn ze volgende keer weer aanwezig ! Jammer van een groot regengebied boven de Eifel op de laaste dag, waardoor velen ervoor kozen om zo snel mogelijk voor de buien uit naar het noorden te rijden. Helaas is zo'n regengebied nog best snel zodat ik lekker doorweekt thuis kwam...
 2. Dat is al snel, Jan ! Veel succes bij de operatie en een spoedig herstel.
 3. Zullen we met Hemelvaart allemaal achter jou aanrijden dan ?
 4. Ab3VD

  Motorbeurs

  Beterschap Jan !
 5. Dat komt waarschijnlijk door de naamgeving van die kleuren. Ik had zo'n bordeauxrode, dat heet bij Yamaha Red E sparkle als ik me goed herrinner. Daar waren wel kuipdelen voor te koop, maar de prijzen waren zodanig dat het een ductape-reparatie werd.... Het modeljaar is overigens 1995 en het type is 3VD9.
 6. Ab3VD

  Tandwielen

  Dat heb je mis, dan moeten er achter zeker 3 tanden bij voor hetzelfde effekt. En dan maar hopen dat de ketting lang genoeg is. Dus gewoon voor een tandje minder is de beste weg.
 7. Ab3VD

  Sleuteldag

  Als hij het nog tot 31 maart volhoudt laat ik het je weten !
 8. Ab3VD

  Eddie

  Mooi dat je weer actief aanwezig bent Rob. Ik vond die kop van jouw bulldog trouwens wel fraaier dan de huidige....
 9. Ab3VD

  Sleuteldag

  Hij staat oo de kalender. Geen sleutelwerk gepland, de accu kondigt zijn afscheid wel aan maar dat zal voor die tijd wel opgelost zijn. Koffiedrinken en over motoren kletsen dus.... Eh....appelgebak ?
 10. Ab3VD

  Motorbeurs

  Ik sta op de donderdag weer bij de achterburen, de XS650 Twinklub. Ik kom wel weer even buurten tijdens een of meerdere van mijn rondjes ....
 11. Ab3VD

  Sleuteldag

  Mijn TDM is ook wel klaar voor het komend seizoen maar het is altijd gezellig om samen wat te sleutelen en zeker ook weer eens leuk om in Hoornsterzwaag langs te gaan.
 12. Ab3VD

  Sleutelprobleempje

  Om het even af te ronden: Het lijkt inderdaad 1 bus te zijn maar dat is gezichtsbedrog. De glimmende ring die je aan de rechterkant ziet zitten is een vast deel van het rechteroor dat aan het frame zit, dit beweegt dus absoluut niet. Het lukt dus alleen om de bus eruit te halen vanaf de linkerkant. Dat gaat met behulp van een keilbout en warmstoken van het linkeroor van het frame, afhankelijk van de corrosie min of meer gemakkelijk. Die keilbout mag dus niet dikker zijn dan het 10mm gat van de bus. Tekening achterop de verpakking die je in de bouwmarkt vindt klopt wat dat betreft misschien voor een gat in een muur, maar hier even niet. Dan is het nog de kunst om genoeg grip te vinden aan de binnenkant van de bus anders komt de keilbout gewoon weer naar buiten zonder de bus mee te nemen. Dat is dus even zoeken naar de juiste keilbout (muuranker). Als ik die heb gevonden probeer ik het nog wel eens. Alle overige assen goed in het vet gezet, de bout van de dogbones in de achterbrug had de meeste corrosie, en inmiddels staat de TDM weer klaar. Leuk voorbeeld van een stukje sleutelwerk (door Yamaha voorgeschreven jaarlijks onderhoud) waar je met alleen een werkplaatshandboek niet uit komt.
 13. Ab3VD

  Sleutelprobleempje

  Dat Yamaha niet zelf zoiets bedenkt.... Als je eens echt lekker wilt sleutelen, probeer een XS650 !
 14. Ab3VD

  Sleutelprobleempje

  Leuk leesvoer dat item van Carpe. Bedankt Peter. Dat bevestigt maar weer: TDM 900... fantastisch om mee te rijden, maar een zwijn om aan te sleutelen !
×
×
 • Create New...

Important Information