Spring naar bijdragen

Pieter H

Clublid
 • Aantal bijdragen

  5,649
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over Pieter H

 • Rang
  TDM/TRX Techneut

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Pieter H

  Motorbeurs

  is niet erg, zo snel gaat dat niet...
 2. Pieter H

  Tikkend geluid achter koppelingdeksel

  Je kan de bout en de beide veren uit de spanner halen, en dan met een rond asje en een hefboom tegen het frame voorzichtig de spanner aandrukken zodat hij een tandje verder klikt. Dat klikje voel je wel. dus schetsplaat van de bevestiging van frame aan cilinderkop demonteren, bout en veren uit de spanner, aandrukken, bout monteren en dan even de motor laten draaien. als het de spanner was, moet het ratelen weg zijn. groet, Pieter
 3. Pieter H

  Tikkend geluid achter koppelingdeksel

  Hoeveel moest je bijvullen? het kan ook de distributiespanner zijn die eigenlijk net een tandje verder moet springen maar dat nog net niet doet.. dat komt wel eens voor..
 4. Pieter H

  Bougie kabels

  ze kunnen er wel uit, maar zitten met clipjes geklemd. die breken dan meestal wel af... dus de nieuwe kabels monteren met een flinke dot siliconenkit, dan plakken ze wel goed vast. en voor de zekerheid even borgen met een paar kleine tieribs.
 5. Pieter H

  Motorbeurs

  Ik vind dat Wout echt wel een topprestatie geleverd heeft, 4 dagen lang even vrolijk als altijd op de stand. En iedereen wordt even vriendelijk en met humor te woord gestaan, echt een Topper onze Wout!!
 6. Pieter H

  koelvloeistof

  Lees jij de handleiding?
 7. Pieter H

  TDM900 Nokkenasketting spanner modificatie

  Op de bouwjaren 2002-2003 zit een distributie spanner met een korte veer, vaak zijn deze al onder Yamaha garantie vervangen. Vanaf 2004 is het nieuwe spannertype standaard. een nieuwe originele spanner kost circa € 160,00 dus waarom een modificatie van € 275,00 laten doen? gewoon origineel houden! Misschien zit in jou TDM900 al een nieuw type spanner! Je kan dat vanaf de buitenzijde zien door de iets andere vorm. Wij komen niet zo vaak meer een oud type spanner tegen.. En als je spanner niet goed functioneert hoor je een ratelend geluid, het is niet zo dat je motor zonder waarschuwing stuk loopt doordat de distributietiming verspringt. Want dat is wat er gebeurt als de spanner niet goed werkt.
 8. Pieter H

  3vd stottert bij 3000toeren

  Waarschijnlijk staan de mengselschroeven niet goed afgesteld en loopt hij in dit gebied te rijk, en verzuipt de motor. Gasnaalden moeten misschien ook een standje lager... Mengselschroeven dicht draaien, tellen hoeveel slagen je kan draaien en daarna 2,5 slag uitdraaien als basis, daar vanuit verder afstellen. gewoon proberen!
 9. Pieter H

  Motorbeurs

  Er wordt gelachen aan de tafel! Voor deze editie de tafel expres in het midden gezet, vorig jaar hing de standbemanning wat teveel in het hoekje.. Zo lijkt, en is, de stand een stuk actiever en dynamischer. Ook Leon zijn spandoekie komt mooi uit! Donderdag ochtend nog snel ff op de beurs geweest, zondag heb ik beursstand verplichtingen.. vandaar. oant snein!
 10. Pieter H

  slappe praat over onderdelen en accessoires

  🤣
 11. Pieter H

  TDM's op Marktplaats topic

  Bij de blokken vanaf 1999 is de 5e versnelling langer, maar de tandwielverhouding wat korter qua overbrenging. bij 120km/u moet je op ca 4000 toeren rijden in de 5e versnelling. Zit er een blok in van het laatste type en is de tandwiel overbrenging niet aangepast, dan draait hij minder toeren bij die snelheid.
 12. Pieter H

  Motorbeurs

  Ik ook hoor...
 13. Pieter H

  Motorbeurs

  Woensdagmiddag/avond de stand opbouwen, met een heel speciale achterwand... en mooie motoren... en een takel met krukken.. Beamer en scherm voor de foto's en filmpjes.. keukenblokje met koffie en hete sneetjes... dus genoeg redenen om de beurs te bezoeken! Wie is van plan te gaan??
 14. Pieter H

  Motorbeurs

  Hey mannen, is het niet beter om een ruitjes topic te openen ipv Wout zijn Motorbeurstopic te vervuilen?? 🤣 Ik weet namelijk niet of onze pensionado daar tegen kan......
 15. Pieter H

  TDM's op Marktplaats topic

  Ja, het is een 1998 kleurstelling.
×

Belangrijke informatie