Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Today
 2. RBS

  “Classic“ TDM rescue

  Heb eerst twee van die rubbuts besteld. Kijken of mij dat naar het zin is. Wie weet nog adressen waar ik een offerte op kan vragen voor spuitwerk? Bij voorkeur in de noordelijke helft van het land. Heb een prijs ontvangen van een lokale spuiter maar daar schrok ik van. Dan is Pieter zijn prijs veel interessanter maar die heeft geen tijd.
 3. maar welke heb je dan nu besteld? ben toch nieuwschierig
 4. Alles over Wist je dat... Woensdag | Durfal Donderdag | Vakantie Vrijdag en Give away Saturday
 5. Yesterday
 6. Ik was die dopjes ook kwijt, andere gekocht bij HPS, ik meen dat Pieter dat een lasdopje noemde.
 7. Inderdaad, die moet er nog op. Maar, een lasdopje? Waar kan ik zoiets vinden dan?
 8. Staan goed, zijn ook heel prettig te gebruiken! Alleen nog ff een (las) dopje scoren voor de spiegel, word het nog mooier.
 9. Gisteren de juiste set binnengekregen en vandaag erop gezet:
 10. Vanwege verkeerd bestelde hendels heb ik deze set hendels te koop: Ze zijn voor een wat later bouwjaar TDM900, bij mijn TDM paste de remhendel niet namelijk een die is van 2003. Het zijn deze: € 28,17 10%OFF | Laser Logo Black & Titanium Voor Yamaha TDM 900 2012 2013 2014 Verstelbare Inklapbare Uitschuifbare CNC Motorfiets Rem Koppeling Hevels https://a.aliexpress.com/_uRXFLB Maar dan blauw dus. Nu voor €20,- inclusief verzenden
 11. Ik heb gisteren nu de juiste hendels van aliexpress binnen gekregen en zojuist gemonteerd.
 12. Net wat Chris schrijft. Een draadeind er dwars doorheen. Ik heb daar een M6 draadeind. Die is eigenlijk te dun maar eerst heb ik een stuk slang 8x6 mm er doorheen gedrukt. Dat werkt dan als trillingsdemper en als bescherming zodat de stang niet loopt te krassen tegen het blok. Aan beide kanten het liefst een dop moer. Er is er ooit eentje losgelopen dus ik zet die dopmoertjes ff vast met wat Loctite. Met M8 kan ook maar dan past er geen slang omheen.
 13. Last week
 14. chris

  “Classic“ TDM rescue

  Het aluminium bakje op mijn 3vd zit vast met een stukje draadeind door die gaatjes op het blok, met aan iedere kant een dopmoertje, en met twee boutjes onderin het blok. In het allubakje zit links en rechts een busje die het draadeind op z'n plek houd. Jij hebt dit niet dus kunnen die rubnuts nog wel eens een prima oplossing zijn. Ik neem aan dat onderin je puntbakje ook een paar gaatjes zitten in hem onder aan het blok te schroeven, zou al bij al voldoende moeten zijn.
 15. RBS

  “Classic“ TDM rescue

  Helaas vandaag net achter het net gevist voor een goedkope 3vd. Was leuk geweest voor erbij, maar helaas. Dus mijn gedachten maar weer verzet naar de bugspoiler. Er zit een universeel setje bevestigingsmateriaal bij. Voor linksonder is het stripje 1 cm te kort dus die moet wat langer gemaakt worden. Rechtsonder is hij prima. Aan de zijkanten komen de bevestigingspunten op gelijke hoogte met de kunststof afdekdoppen van het blok. Die eruit en zit te denken om deze rubbers met schroefdraad erin te drukken. Denken jullie dat dit blijft zitten??
 16. RBS

  “Classic“ TDM rescue

  De gouden boutjes eerst maar weer verruild voor een ander kleurtje.
 17. Ik heb hier ook wel eens een vastgelopen TDM blok gehad waar de hele voorkant van opengescheurd was en een drijfstang naar buiten kwam..
 18. Maakt wel duidelijk met wat voor krachten je binnen een motor te maken hebt... Deze is wel stuk ja! Heb bij een werkplaats van de NS overigens eens mogen zien wat een 12 cilinder diesel van een 6400 locomotief (zo'n goederending met de cabine in het midden) doet met een zuiger die vastloopt. Die was mooi binnenstebuiten gekeerd 🤪
 19. Tja, ik wil ook niet te veel overkomen van: je moet dit en je moet dat. Blijft een smaak kwestie. Ben benieuwd naar het eindresultaat in kleur.
 20. RBS

  “Classic“ TDM rescue

  Het is bijna alsof jij je in het voren excuseert voor het geven van je mening 🤣. Lekker blijven doen want jullie zien dingen waar ik niet stil bij sta. Als mijn volle kuip nog intact was had ik hem er niet af gehaald. Sprak mij juist aan toen ik de motor kocht. Net effe anders!! Misschien ga ik er op een later moment nog wel weer naar kijken. Gaat eerst de zolder op. Deze bugspoiler trok mij juist aan omdat hij wat verder doorloopt. Geeft het iets meer body dan een iel dingetje. Maar iets inkorten kan ik nog overwegen. Niet eens om de symmetrie want ik kan hem toch maar van
 21. Beter, veel beter! Persoonlijk vind ik dat dit model bugspoiler iets te opvallend A-symmetrisch is. Aan de rechterkant loopt hij te ver door vind ik, bijna tot onder de voetstep.. Het lijkt me mooier om hem in te korten zo dattie zowel links als rechts gelijk is. En ik vind dat stukje dat voor de waterpomp langs loopt niet zo. Ik zou daar ook wat weghalen zodat hij meer lijkt op die mooie ronde sparing aan de linkerkant om het dynamo huis heen. Maar nogmaals, da's mijn mening. Het is sowieso een verbetering in vergelijking met die volle kuip. Maar ook dat i
 22. RBS

  “Classic“ TDM rescue

  En ook gelijk maar een radiateurgrille met TDM logo meegenomen. Weer wat roest verdwenen 👍
 23. RBS

  “Classic“ TDM rescue

  Besloten om afscheid te nemen van de volle kuip en te gaan voor een bug spoiler. Al een tijdje had ik hem op het oog en vanochtend opgehaald hij HPS. Voor zover ik nu kan beoordelen moeten er een paar kleine dingen gedaan worden om hem erop te krijgen zoals ik wil.
 24. Heren bedankt voor de info, ga ze bestellen en gewoon proberen. Ik rij in de winter niet, maar dit jaar al 3 x de fiets uitgelaten en nu al plm. 750 klikjes op de teller gezet. Normaal rij ik ruim 10.000 hobby kilometers per jaar. Probleem met de koppelingshendel heb ik eigenlijk aldoor al (nu 2 seizoenen). De koppeling grijpt direct aan dus altijd vingers ver strekken om in te knijpen.
 25. Ik heb hem qua verstelbaarheid op standje 3 of 4 en dat is voor mij prima. Voor mijn handen dus alle ruimte om hem dichterbij of verder af te zetten. Weet niet of jij het hele jaar rijdt. Maar in het begin van het seizoen moet ik altijd weer wennen aan het knijpen in de koppeling 😂.
 26. Ik heb op de 850 ook een setje van die verstelbare en opklapbare hendels van AliExpress. Ze bevallen uitstekend en zijn door het ruime stelbereik voor denk ik elke hand in te stellen. Mijn hendels zijn ook nog in de lengte iets te verstellen. Kan fijn zijn door een wat grotere hefboom.
 27. Ik merk zelf ook dat de vingers te kort zijn om de koppelingshendel lekker te kunnen bedienen. Krijg uiteindelijk wat kramp in het onderste duimbotje vanwege geen ideale grip. Ben benieuwd wat de ervaringen van @Jason & @RBS zijn met de door hun gekochte hendels. Willen jullie je ervaringen hier delen? Gr. Jakob (TDM900)
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information